Bogdan Planić (©AFP)
Bogdan Planić (©AFP)

Rumuni hrabre Planića: FIFA i CAS su na tvojoj strani

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.07.20. | 17:43

"Ili ću dobiti 10.000.000 evra ili napuštam fudbal", poručuje Bekali

Ušli smo, valjda, u finalnu fazu „rata“ između srpskog fudbalera Bogdana Planića i gazde FCSB-a Điđija Bekalija.

Sukob koji je tinjao mesecima doživeo je eskalaciju tokom pandemije, kada je Planić odbio da prihvati smanjenje plate, a čelnik klub mu je svakako drastično skresao. Defanzivac kluba iz Bukurešta je odbio da trenira i tužio je FCSB.

Izabrane vesti

Neprijatan je Bekali protivnik, koji se koristi raznim trikovima kada se spori sa igračima, ali je Planić dobio veliku podršku od Emilijana Hulubeja, predsednika Udruženja fudbalera Rumunije, koji je ubeđen da će srpski igrač pobediti u ovom slučaju.

Klub je suspendovao ugovor, po rumunskom pravu. Ali, FIFA kaže da ugovor može da se suspenduje samo u dogovoru sa igračem. A, koliko sam upoznat sa slučajem, taj ugovor je bio poslat igraču na potpisivanje, na šta on nije odgovorio. Zbog toga će morati da reaguju ugovori FIFA“, objasnio je situaciju Hulubej.

I podržao potom Bogdana Planića.

Po mom mišljenju, igrač je u pravu, FIFA će ga podržati, a ako ceo slučaj dođe do Suda za sportsku arbitražu (CAS) i on će presuditi u korist fudbalera“, podvukao je Hulubej.

S druge strane, Điđi Bekali, gazda nekadašnje Steaue, ne posustaje u stavu da je u pravu i da će sve žestoko naplatiti.

Ja ne pričam sa fudbalerima, samo pregovaram oko ugovora. Poštujem ih i oni poštuju mene. Situacija u FCSB-u je vrlo jasna: ili ću dobiti 10.000.000 evra, kolika je klauzula u Planićevom ugovoru ili ću napustiti fudbal. Bilo koji klub ako ga uzme, moraće da plati tu sumu“, poručuje Bekali.

Moraće to da se rešava pred fudbalskim sudovima...



tagovi

Bogdan PlanićĐiđi BekaliFCSB

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara