Uzdanice Lazar Pavlović i Filip Stevanović ©Star Sport
Uzdanice Lazar Pavlović i Filip Stevanović ©Star Sport

Rusi na terenu, Brazilci u mislima, a konačan cilj - jasan utisak pred kvalifikacije

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 11:22

Veliki izazovi za mladu selekciju Srbije

Mlada selekcija Srbije u razmaku od samo tri dana imaće dve vrlo interesantne provere. Prvu već danas u Staroj Pazovi protiv vršanjaka iz Rusije (18.00), a drugu već 8. juna kada će na megdan olimpijskoj selekciji Brazila na stadionu Rajko Mitić (19.00).

Rezultat u ova dva meča nije od prevelike važnosti, ali zato jeste kompletan utisak koji bi predstavljao značajan zamajac za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje kreću u septembru. Novi selektor Zvonko Živković na ovo okupljanje pozvao je 26 igrača, ali je mogao da računa na njih 24, a u međuvremenu je došlo i do jedne promene. Nakon odlaska Željka Gavrića u A selekciju poziv je dobio Vladimir Lučić, čime je upotpunjena iznenadna praznina u ekipi.

Izabrane vesti

Niko iz tabora Orlića nije želeo da daje preuranjene procene kada su u pitanju predstojeće kvalifikacije, pošto je osnovni cilj u ovim mečevima da se igrači upoznaju sa Živkovićevim sistemom. Kompletan plan poremetile su i povrede Zlatana Šehovića, Slobodana Tedića i kapitena Svetozara Markovića, dok je Filip Stevanović na okupljanje došao sa problemima sa zglobom. Nema ni Borisa Popovića, dok su pojedini kandidati za ovu selekciju otišli na turneju sa senirima, tako da će biti još dosta prostora za popunjavanje ekipe.

Mlada selekcija je već odigrala meč sa seniorskom selekcijom Srbije iza zatovrenih vrata u kojem je poražena sa 2:4, tako da meč sa Brazilom ne bi trebalo da predstavlja veliki problem, iako se radi o igračima koji su tri godine stariji. Sa druge strane, Rusi predstavljaju rivala po meri sa svih aspeklata.

"Uvek me raduju dueli protiv jakih protivnika, jer igračima u tom slučaju ne treba neka dodatna motivacija. To su testovi posle kojih možete da stvorite pravu sliku o svojim mogućnostima. Pozitivnu ili negativnu, svejedno. Ja se nadam da će biti pozitivna. Rusija je reprezentacija našeg ranga za koju pretpostavljam da je takođe u formiranju i tu ćemo videti koliko zaista možemo. I na kraju, sledi poslastica protiv Brazila. Svi pominju da je to reprezentacija do 23 godine, ali podsetiću da je olimpijski turnir odložen za godinu dana i to je praktično selekcija igrača do 24 godine, plus tri starija igrača. Ako izuzmemo Nejmara i još par brazilskih vedeta, to je praktično najjači sastav njihove reprezentacije. Pravi ispit za naše momke da vide koliko mogu u duelu protiv vrhunskih asova svetskog fudbala. Neće nam biti lako, ali neće ni njima", rekao je Živković.

Oba meča biće prenošena na TV Arena Sport, dok je start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo zakazanm za 3. septembar, kada će Orlići ugostiti Ukrajinu. Srbija se nalazi u grupi H, gde se pored Ukrajinaca nalaze i Francuska, Makedonija, Farska Ostrva i Jermenija. Prolazak obezbeđuje devet pobednika grupa, zatim pet najboljih drugoplasiranih selekcija, a garantovan plasman već imaju domaćini Rumunija i Gruzija. Turnir se igra od 9. juna do 2. jula 2023. godine.


tagovi

Zvonko Živkovićmlada reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara