Srbija (©MN Press)
Srbija (©MN Press)

Rusi uzbuđeni zbog dolaska Srbije: Jači su od nas, ovo je najbolji test

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 18:07

O utakmici pričaju brojni bivši reprezentativci

Uželeli su se Rusi neke jake utakmice njihove reprezentacije. Od uvođenja sankcija sve iole solidne selekcije ih zaobilaze, najjači rival do sada im je bio Kamerun.

Zato sa velikim uzbuđenjem Rusi čekaju prijateljski meč sa Srbijom, zakazan za 21. mart na stadionu Dinama u Moskvi. Gotovo da nema dana da u medijima neko ne priča koliko je ta utakmica bitna za njihov fudbal.

Izabrane vesti

Bivši reprezentativni golman Rinat Dasajev veoma ceni srpski tim.

„Dobro je što ćemo igrati protiv Srbije. Biće to vrlo interesantna utakmica, jer ćemo videti gde je naša reprezentacija sada protiv tako jakog protivnika“, ocenio je Dasajev.

Nekadašnji as Mančester junajted Andrej Kančelskis takođe jedva čeka utakmicu.

„Srbija je najjači protivnik sa kojim ćemo igrati otkako smo suspendovani. Nije ni Kamerun loš, ali su evropske selekcije ipak jače od afričkih. Ovaj meč će biti odličan test za Karpinov tim, zato moramo da pozovemo sve najbolje što imamo. Na papiru gledano, Srbija je jača od nas, ali videćemo ko će i za njih doći da igra“, ocenio je Kančelskis.

Trener više ruskih klubova Aleksandar Tarhanov ocenio je da je ova utakmica od izuzetne važnosti za budućnost ruske reprezentacije.

„Biće to sjajan meć. Jako važan za ruski fudbal, za našu reprezentacija. Srbija ima jak sastav, koji uspešno igra na međunarodnoj sceni. Baš me zanima kako će izgledati naši igrači naspram srpske reprezentacije. Očekuje nas najteži prijateljski susret od svih koje smo imali do sada“, istakao je Tarhanov.

Nekadašnji trener CSKA iz Moskve Vjačeslav Čanov očekuje tvrdu utakmicu dve prijateljske zemlje.

„Dobro je što se stvari pomeraju sa mrtve tačke. UEFA je shvatila da ne mogu zabrane da traju večno. Gledajući po našim istorijskim odnosima sa Srbijom, ova utakmica će proći bez problema. Srećan sam što smo dobili dozvolu da igramo. Najteže je probiti led, sve posle toga polako ide napred. Srbija će biti najteži protivnik sa kojim ćemo igrati poslednjih godina, duže vreme imaju baš jak tim. Srbija je prava fudbalska zemlja“, podvukao je Čanov.


tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijefudbalska reprezentacija Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara