Milorad Mažić (©Reuters)
Milorad Mažić (©Reuters)

Rusi zovu Mažića da bude šef odseka za sudije

Vreme čitanja: 1min | čet. 12.11.20. | 11:04

Doskorašnji srpski arbitar je na Kipru

Imaju Rusi problem sa fudbalskim sudijama i to ne kriju. Nisu zadovoljni deliocima pravde, njihovim znanjem i umećem. Kao ni načinom kako se delegiraju arbitri za prvoligaške utakmice.

Zato je ulogu šefa departmana za sudije pri Fudbalskom savezu Rusije dobio ne tako davno Viktor Kašaji, ali kako piše Sport ekspres, Mađar je pred odlaskom sa te funkcije. A, prvi kandidat da ga nasledi je – Milorad Mažić.

Izabrane vesti

Legendarni srpski sudija, koji je sudio gotovo sve što se suditi moglo u karijeri, a za dlaku mu je izmaklo finale Mundijala upravo u Rusiji, trenutno je na Kipru. I tamo ima zadatak da renovira i dotera sudijsku komisiju i ceo segment pri FS Kipra vezan za delioce pravde. Mažić drži seminare, predavanja, obučava sudije...

Sve bi to mogao uskoro da radi, ali na još višem nivou, u Rusiji. Ukoliko se, pak, desi da nekadašnji srpski delilac pravde ne prihvati ponudu iz najveće zemlje sveta, druga opcija je Mark Klatenburg, bivši engleski sudija, koji je istovremeno kada i Mažić vodio mečeve kineskog prvenstva, a otkako je buknula korona ostao je bez posla.


tagovi

Milorad MažićRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara