Fudbaleri Željezničara (©fkz.ba/Damir Hajdarbašić)
Fudbaleri Željezničara (©fkz.ba/Damir Hajdarbašić)

Ružna uvertira, ali prelep kraj derbija na Grbavici i Željin revanš Sarajevu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.03.22. | 19:11

Plavo-beli ponovo gledaju ka Evropi

Susret gradskih rivala Željezničara i Sarajeva na Grbavici imao je ružnu uvertiru u vidu tuče navijača dva kluba, koja se odvijala ni manje ni više nego na terenu. Bilo je gađanja bakljama i brutalnih batina, ali policija je uspela da uspostavi kontrolu i omogući da se derbi odigra.

Na nekih pola sata pošto se lopta zakotrljala, prvu šansu imali su gosti. Varešanović je šutirao iskosa s leve strane, ali je Bender odbranio i doneo neophodno samopouzdanje svojim saigračima, koje ih je nosilo do pobede 2:0.

Izabrane vesti

Već u narednom napadu posle pomenute situacije, Bekrić je zapretio, a Dizdarević dobrom intervencijom skrenuo loptu u korner. U toku je bio 31. minut, koji će zauvek pamtiti Armin Hodžić, 22-godišnji vezista koji je pre nekoliko dana stigao u Željezničar iz španskog drugoligaša Alkorona.

Bio je najviši u skoku na centaršut iz ugla i precizno šutirao za pogodak na debiju. Gol je dobro uzdrmao goste, a nervoza u redovima Sarajeva kulminirala je u finišu prvog poluvremena, kada je kapiten Amer Dupovac isključen zbog udaranja laktom Semira Štilića. Jeste ga fudbaler domaćeg tima povukao za dres, ali je potez Dupovca svakako bio neprimeren, zbog čega je i dobio direktan crveni karton.

U nastavku meča plavo-beli su kontrolisali dešavanja na terenu, a pobedu su overili prelepim pogotkom rezerviste Ermina Zeca u 89. minutu, kada je sjajno šutirao sa ivice kaznenog u dalji gornji ugao.

Željezničar se ovom pobedom revanširao Sarajevo za identičan poraz (0:2) iz prvog dela sezone, ali što je bitnije, vratio se u trku za mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Trenutno Sarajevo ima dva boda više, a trećeplasirani Borac četiri, s tim da Banjalučani imaju meč manje.


BIH – 21. KOLO

Petak

Zrinjski - Radnik 4:1 (4:0)

/Janković 7, Bilbija 9, Bašić 18, Memija 27 - Vazda 86/

Subota

Rudar P. - Leotar 1:2 (1:0)

/Mandić 35 - Govedarica 87, Čičba 90/

Željezničar - Sarajevo 2:0 (1:0)

/Hodžić 31, Zec 89/

Nedelja

13.00: (2,80) Posušje (2,90) Sloboda (2,65)

15.00: (1,75) Borac (3,50) Velež (4,50)

Ponedeljak

15.00: Tuzla Siti - Široki Brijeg

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Premijer liga BiHFK ŽeljezničarŽeljezničarFK Sarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara