©AFP
©AFP

Ružno pače nije postalo beli labud

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.11.20. | 02:23

Iako je odigrao sjajan meč u Kopa Libertadores, Ramires nije mogao da preboli kaznu Palmeirasa zbog izlaska u noćni provod tokom pandemije, kao ni činjenicu da nije bio u prvom planu kod Abela Fereire

Iskusni brazilski vezista Ramires napustio je Palmeiras nakon sporazumnog dogovora o raskidu saradnje. Nekadašnji igrač Čelsija u subotu je zatražio razgovor sa čelnicima kluba, posle čega su pokrenuti razgovori o raskidu saradnje. Ramires je kao razlog za raskid naveo lične probleme.

Ramires je u klub stigao na leto 2019. godine i zabeležio 43 nastupa, u kojima je samo 20 puta bio starter, što je ispod očekivanja za igrača takvog kvaliteta i renomea, bez obzira što ima 33 godine. To se smatra osnovnim razlogom za njegov odlazak iz kluba.

Izabrane vesti

Ipak, Ramiresov odlazak je bio pomalo iznenađujuć u ovom trenutku, s obzirom da je pre samo tri dana odigrao vrlo dobar meč protiv ekvadorskog Delfina u Kopa Libertadores i dobio ozbiljne pohvale od strane šefa stuke Abela Fereire.

"Ne znam da li ćete me pitati, ali moram da izgovorim ovo. Znate li priču o ružnom pačetu? Bilo je puno kolektivnog rada, ali je jedan igrač bio ključan. Radio je kao mali mrav kojeg niko ne vidi. I bio je veoma važan za nas. Ramires je odigrao apsolutno izvanrednu utakmicu. To je naše ružno pače koje će postati labud", rekao je portugalski strateg.

Fereira kao da je tim rečima želeo da ubedi Ramiresa da ostane. Međutim, fudbal nije uvek bajka. Ramires je dugo bio nezadovoljan svojom ulogom u timu i definitivno je odlučio da presavije tabak, pa od večeras više nije igrač Palmeirasa.

Iskusni igrač je u prvoj sezoni imao problema sa povredama, ali je dao lični pečat na osvajanje šampionske titule. Njegova slika u klubu se pogoršala nakon što je uhvaćen u noćnom klubu u samom jeku pandemije virusa korona. To je na kraju rezultiralo novčanom kaznom, koja je očigledno bila kap koja je prelila čašu u Ramiresovoj odluci da ode sa Alijanc Parka.

Palmeiras tako bez važnog igrača dočekuje Atletiko Paranense, ali će i pored toga biti u ulozi favorita na ovoj utakmici.



tagovi

Ramires

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara