Sa Banovog brda na Čika Daču: Stefan Čolović novi adut Radničkog

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.09.22. | 14:05

Levonogi ofanzivac na novoj adresi

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Kako se bliži kraj prelaznog roka, tako na „Čika Dači“ intenziviraju tempo dovođenja pojačanja. Opremu kragujevačkog člana Mozzart Bet Superlige zadužio je Stefan Čolović, 28-godišnji bočni napadač, koji je prethodne dve sezone nastupao za Čukarički.

Izabrane vesti

Čolović je ponikao u Crvenoj zvezdi, bio član mlađih selekcije Rada, pre nego što su njegov fudbalski dar nanjušili skauti Atletika iz Madrida. Posle kraćeg boravka u akademiji slavnog kluba, Čolović je prešao u Partizan, da bi se potom ponovo vratio u Rad, gde je upisao svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji.

Fudbalski put ga je dalje vodio preko Drine iz Zvornika i tuzlanske Slobode, preko Jagodine, Radničkog iz Pirota i lazarevačke Kolubare, sve do novosadskog Proletera, u kome je njegova karijera doživela potpuni procvat.

Bio je predvodnik ekipe Proletera koja je u sezoni 2017/18 osvojila prvo mesto u Prvoj ligi Srbije i izborila promociju u elitni rang. Tokom dve i po sezone Čolović je na 87 utakmica upisao 12 asistencija i 16 pogodaka za klub sa Slane bare.

Dobre igre u dresu novosadskog kluba otvorile su levonogom ofanzivcu vrata inostrane karijere. Mada se dovodio u vezu sa belgijskim Standardom, Čolović je završio u irskom Dandalku, sa kojim je dogurao do grupne faze Lige Evrope. Posle godinu dana igranja u Republici Irskoj, Čolović je odlučio da se vrati u otadžbinu i potpiše ugovor sa beogradskim Čukaričkim, u kome je proveo prethodnih godinu i po dana.

Konkurencija u klubu sa Banovog brda ove sezone navela je Čolovića da razmisli o promeni sredine. Mada je imao par ponuda iz inostranstva, iskusni fudbaler odlučio je da ostane u Srbiji i pojača redove kragujevačkog superligaša.

„Svidela mi se ta priča u Radničkom ovog leta i shvatio sam da bi dolazak u Kragujevac predstavljao odgovarajući potez. Imao sam tokom karijere priliku da igram na „Čika Dači“, znam da je Kragujevac zdrava fudbalska sredina. Smatram da je Radničkom, s obzirom na kvalitet igračkog kadra, mesto među prvih osam ekipa na tabeli. Nadam se da ću superligaškim iskustvom doprineti još boljim rezultatima ekipe u nastavku sezone“, izjavio je Čolović na svom zvaničnom predstavljanju. 

U kragujevačkom klubu veruju da su angažovanjem Stefana Čolovića dobili igrača koji može da im donese dodatnu kreativnost i ekstra kvalitet u ofanzivnom delu tima.

„Čolović je sjajno pojačanje. Bili smo prinuđeni da nešto duže čekamo na njegov potpis, s obzirom na ponude iz inostranstva koje je imao, ali se čekanje na kraju isplatilo. Verujemo da je to igrač koji će nam doneti stabilnost i kreativnost u poslednjoj trećini terena, gde smo imali dosta problema u prethodnih deset kola, poručuje Slavko Perović, sportski direktor Radničkog 1923, koji ne isključuje mogućnost dovođenja još nekog pojačanja do kraja prelaznog roka.

Stefan Čolović je deveto pojačanje kragujevačkog superligaša u letnjem prelaznom roku. Pre njega su redove kluba iz srca Šumadije pojačali Dušan Stoiljković, Dušan Cvetinović, Luka Zorić, Nikola Vlajković, Damjan Krajišnik, Filip Ivanović, Milutin Vidosavljević i Marko Šimić.



tagovi

Stefan ČolovićRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara