Serž Gnabri proslavlja gol protiv Štutgarta (AFP)
Serž Gnabri proslavlja gol protiv Štutgarta (AFP)

Sa ovakvom igrom Bajernu nema ravnog u Evropi: Gnabri i Leva masakrirali Štutgart (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.12.21. | 20:10

Nemac postigao het-trik i namestio oba gola Poljaku u trijumfu Bajerna - 0:5

Niko u Evropi, posebno u Nemačkoj, ne melje tako slasno i ne milosrdno kao Bajern. Kada vas Bavarci odluče da vas maltretiraju na fudbalskom borilištu, nema mnogo prostora za vađenje. Ostaje vam da se nadate da će poraz biti u granicama prihvatljivog. Navikao je Štutgart da gubi od najvećeg kluba u državi i navikao da mu mreža u tim duelima bude zatrpana. Ipak, u jednoj od partija karijere, Serž Gnabri se u koprodukciji sa Robertom Levandovskim postarao da Švabe dožive najubedljiviji poraz od Bavaraca u poslednjih devet godina - 0:5.

Sa ovako raspucanim Gnabrijem i Levandovskim, sa Lirojem Saneom koji već na prvih 25 utakmica u sezoni ima dabl-dabl učinak sa po deset golova i asistencija (prošle sezone isti učinak na 44 meča), sa Tomasom Milerom koji je najbolji asistent Bundeslige, Bajernu malo ko može da parira - kako u Nemačkoj, tako i u Ligi šampiona. Pritom je večeras igrao bez Jozue Kimiha i Leona Gorecke.

Izabrane vesti

Jeste Bajern imao pehova u Bundesili poput poraza od Ajntrahta i Augzburga, kao i ono poniženje od Menhengladbaha u kupu (5:0), ali nakon pet vezanih pobeda i besprekorne grupne faze, ponovo deluje kao jedan od tri favorita za "Ušati" pehar.

Nadali su se fudbaleri domaćeg tima da bi mogli da prekinu niz Bajerna od 22 pobede u međusobnim duelima i prvi put od 2009. godine eventualno dođu do boda. Možda im su im se nade i rasplamsale kada su na odmor između dva poluvremena otišli sa zaostatkom od samo jednog gola, ali Gnabri je očigledno bio raspoložen da teroriše nemoćni Štutgart.

Iskoristio je nekadašnji fudbaler Arsenala završnicu prvog dela da prekine golgeterski post od šest utakmica, pa se na teren u drugom delu vratio još krvoločniji. Prodao je lažnjak odbrani domaćina pre drugog pogotka, a onda u dva navrata spajao sa golom Roberta Levandovskog. A kada Poljak dobije loptu u šesnaestercu, sve ostalo je rutina. Povećao je prednost na vrhu liste strelaca kojim dominira sa 18 golova, te mu trenutno nedostaju još tri da sa liderske pozicije u trci za Zlatnu kopačku Evrope skine novopečenog fudbalera Crvene zvezde Ohija Omoižuanfa.

Dva minuta pošto je namestio i drugi gol Poljaku, Gnabri je zaokružio het-trik i to je bilo poslednje što je uradio na terenu pošto ga je Julijan Nagelsman izveo iz igre. U dosadašnjoj karijeri Gnabri je na sličan način masakrirao jedino Totenhem, kada je oktobra 2019. u sada već čuvenom trijumfu Bajerna 7:2, postigao četiri i nemestio jedan gol.

Nije malo onih koji će reći da Bundesliga nije pravo merilo Bajernove snage, jer tamo već godinama nema pravu konkurenciju. Naročito kada se na tapetu nađe redovna mušterija poput Štutgarta. Ima i u tome istine, ali bildovaće Bajern statistiku i samopouzdanje do proleća, a onda... Odmeravanje sa najboljima nakon što osimine finala u kojoj ga čeka još jedan rival koji mu nije po meri - austrijski Salcburg.


BUNDESLIGA – 16. KOLO

Utorak

Štutgart - Bajern 0:5 (0:1)

/Gnabri 40, 53, 74, Levandovski 69, 72/

Arminija - Bohum (u toku)

Majnc - Herta (u toku)

Volfsburg - Keln (u toku)

Sreda

18.30: (2,15) Borusija Menhengladbah (3,60) Ajntraht Frankfurt (3,50)

20.30: (7,25) Augzburg (4,50) RB Lajpcig (1,50)

20.30: (1,90) Bajer Leverkuzen (3,80) Hofenhajm (4,20)

20.30: (2,60) Borusija Dortmund (3,20) Grojter Firt (3,00)

20.30: (2,60) Union Berlin (3,20) Frajburg (3,00)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Serž GnabriRobert LevandovskiBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara