(Foto: AFP)
(Foto: AFP)

Sa Pintovi Moreplovci isplovili iz opasne zone

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.11.20. | 05:34

Vasko i Fortaleza odigrali bez golova u zaostalom meču 16. runde brazilske Serije A

Daleko od toga da problema više nema na San Žanuariju. Vasko i dalje ne blista. Međutim, lakše diše "posada" Rikarda Sa Pinta posle večerašnjeg remija bez golova sa Fortalezom u zaostalom meču 16. kola brazilske Serije A – 0:0. Moreplovcima je i osvojen bod bio dovoljan da isplove iz opasne zone.

Remijem će svakako zadovoljniji biti domaći sastav. Jer Vasko za devedeset minuta nije stvorio ozbiljniju priliku. Nije ni mogao. Neposredno pre početka meča ostao je bez “desetke“ Martina Beniteza koji je dobio pozitivan test na korona virus, pa se tim iz Rija suočio sa poteškoćama prilikom kreiranja napada. A pre meča već je na listi odsutnih imao sedmoricu fudbalera.

Izabrane vesti

Fortaleza je umela da iskoristi izostanke domaćina kako bi uspostavila inicijativu, ali do pobedonosnog gola nije stigla, iako je konstantno pretila. Posebno u nastavku kada je u igru ušao Bergson. Rezervni napadač Fortaleze prvo je sredinom drugog dela pogodio stativu, da bi u poslednjim minutima meča upropastio najbolju priliku svog tima. Dobio je loptu sa leve strane pravo u noge, golman je već ispao iz igre, ali je Bergson lošim prijemom dao vremena protivničkim defanzivcima da se vrate na gol i izblokiraju udarac Tinge.

Na kraju Fortaleza može da bude zadovoljna jedino time što je prekinula seriju od četiri uzastopna poraza, a Marselo Šamuska što je stigao do svog prvog boda na klupi novog kluba, otkako ga je u prošlom kolu preuzeo.

BRAZIL 1 – ODLOŽENI MEČ 16. KOLA

Četvrtak

Vasko da Gama - Fortaleza 0:0



tagovi

Rikardo Sa PintoVasko da GamaFortalezaBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara