Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sad ili ko zna kad: Nefči gostuje Ziri, razmišlja o Karabagu

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.02.21. | 09:55

Tim iz Bakua želi petu uzastopnu prvenstvenu pobedu i čuvanje zalihe od tri boda u odnosu na šampiona

Sedam godina zaredom Karabag ne dozvoljava konkurenciji u Azerbejdžanu da priđe peharu namenjenom prvaku države. Ljubomorno ga čuva u svojim vitrinama, ali neke brojke nagoveštavaju da bi, pre svih Nefči mogao da povrati ono što je poslednji put bilo njegovo takmičarske 2012/13.

Karabag ima 30 bodova posle 16 kola i sa tako neubedljivim učinkom poslednji put se suočavao upravo u pomenutoj sezoni kada je posle identičnog broja utakmica bio na 27. Od tada, iz godine u godinu uglavnom je bio na 35-36 bodova, jednom čak prebacio 40. U svakom slučaju ekipa Nefčija je namirisala krv, pa će u derbiju kola na gostovanju Ziri (13.00) pokušati da zabeleži šestu uzastopnu prvenstvenu pobedu i sačuva zalihu od tri boda u odnosu na šampiona. Teško da može da se nada kiksu Karabaga protiv Sabaila.

Izabrane vesti

Kako je Karabag poslednjih sedam godina uspostavio dominaciju u Azerbejdžanu, Nefči je sustignut i oba kluba imaju po osam šampionskih titula. Kakav samo podstrek imaju crno-beli da skinu sa trona ekipu Gurbana Gurbanova i ponovo se profilišu kao najtrofejniji klub po pitanju titula nacionalnog prvaka. Do kraja prvenstva vodiće se matrom "Sad ili ko zna kad".

Protiv Zire im naravno neće biti lako, iako su Orlovi vezali tri remija, dva prvenstvena. Imaju raspucanu trojku koja se postarala za najveći udeo u timskim golovima ove sezone – Volkovi (7), Bauke (5), Ramazanov (5) kombinovano su učestvovali u 17 od 22 gola ekipe. Sa druge strane u redovima velikana iz Bakua na timskoj listi strelaca osamio se Alasgarov, ali to što je postigao praktično polovinu golova svog tima, 10/21, mogao bi da bude mač sa dve oštrice za Nefči. Ukoliko ga domaćin zatvori, osmostruki šampion države moraće da traži alternative, a njih neće biti previše.

Ne samo važnost utakmice, već i neki prethodni međusobni dueli naglašavaju da ne bi trebalo da gledamo fudbalski spektakl. Nefči ne zna za trijumf protiv Zire već četiri utakmice (dva poraza, dva remija), a golovi u njihovim sučeljavanjima su prava retkost poslednje dve godine. Dva puta su odigrali bez golova, u dva navrata su Orlovi slavili minimalcem.

AZERBEJDŽAN 1, 17. KOLO

Četvrtak

12.00: (2,15) Gabala (3,15) Sumkajt (3,35)

13.00: (2,80) Zira (3,15) Nefči Baku (2,45)

14.30: (2,55) Sabah Baku (3,05) Kešla (2,75)

15.30: (1,17) Karabag (6,25) Sabail (15,0)



tagovi

NefčiZiraKarabag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara