Navijači Hamburgera čekaju Bundesligu (©Reuters)
Navijači Hamburgera čekaju Bundesligu (©Reuters)

Sad ili nikad za Hamburger

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.09.20. | 13:30

Prošle sezone izmakla Bundesliga, ove budžet smanjen sa 30.000.000 na 23.000.000 evra, ali ambicije ostaju iste

Sad ili možda nikad. Ključna sezona u Cvajti je pred Hamburgerom, uz Notingem Forest najvećim evropskim klubom u drugoligaškom rangu. U prethodne dve sezone klub iz velike luke nije uspeo da se iščupa iz kandži rivala koji mu prema renomeu nisu ni do kolena, a u tekućoj kampanji Dinosaurusima se nameće imperativ promocije. Ne dođe li do nje, finansijski teret usled virusa korona mogao bi da ih nokautira. Zato im je svaki duel važan, pa tako i predstojeći na gostovanju Paderbornu u ponedeljak (20.30) u okviru drugog kola Cvajte.

HSV će do promocije probati da stigne s jeftinim trenerom Danijelom Tijunom. Plan je da mladi stručnjak usput promoviše i talentovanu generaciju fudbalera – poput Vagnomana, Davida, Ambrosijusa – od kojih se dosta očekuje na Elbi. Budžet kluba smanjen je sa 30.000.000 na 23.000.000 evra, a stigla su jeftina pojačanja sa iskustvom koja treba da donesu stabilnost. Najveći adut je Simon Terode, tri puta najbolji strelac Cvajte, koji je već u uvodnoj rundi sa dva pogotka nagovestio da zna zašto je doveden. Novi kapiten Tim Lajbold, prvi asistent HSV-a prošle sezone, uprkos brojnim ponudama iz Bundeslige nije želeo da napusti ekipu.

Izabrane vesti

Proteklog vikenda Hamburger je na svom terenu porazio Fortunu iz Diseldorfa, koja je stigla iz Bundeslige, a sada će se nameriti na još jednog doskorašnjeg člana najjačeg društva. Paderborn za razliku od Fortune ne spada u favorite. Mada je zadržao okosnicu tima, kao i ambicioznog trenera Štefana Baumgarta, verovatno najveću snagu ekipe.

Celu sezonu u Bundesligi odigrao je sa dosta entuzijazma, a malo kvaliteta. Kako u drugom delu prošle sezone sastav sa Benteler Arene nije bio konkurentan u borbi za opstanak, tako u sada verovatno neće biti u borbi za vrh tabele. Na startu je doživeo poraz u gostima Kilu.

Ova dva tima pretprošle sezone su se sastala u drugoligaškom karavanu. I Paderborn i Hamburger su slavili na svojim stadionima, dok je u četvrtinalu Kupa Nemačke bio bolji HSV. Na četiri od šest poslednjih utakmica dolazio je tip 3+.

CVAJTA - 2. KOLO

Petak

Aue - Grojter Firt 1:1 (1:1)

/Kriger 23 - Ernst 6/

Osnabrik - Hanover 2:1 (1:0)

/Santos 34pen, 47 - Dukš 90+2/

Subota

Braunšvajg - Holštajn Kil 0:0

Darmštat - Regenzburg 0:0

Dizeldorf - Vircburger 1:0 (0:0)

/Kovnacki 83/

Nedelja

Karlsrue – Bohum 0:1 (0:1)

/Coler 14/

Nirnberg – Sandhauzen 1:0 (0:0)

/Mul 77/

Sankt Pauli – Hajdenhejm 4:0 (2:0)

/Kjere 26, Šmit 34 ag, Vajkhof 46, Ditgen 70 - Lukveter 78, Mor 80/

Ponedeljak

20.30: (2,75) Paderborn (3,40) Hamburger (2,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PaderbornHamburgerBundesliga 2Nemačka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara