Dani Alves (©Reuters)
Dani Alves (©Reuters)

Sad je definitivno kraj: Alves se oprostio od Barselone

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 21:07

"Putevi se razilaze, priče se pišu na različitim mestima"

Posle osam i po sezona, iz dva dela, Dani Alves i Barselona definitivno su završili zajedničku priču. Barem kada je reč o Brazilcu u ulozi igrača, jer neće biti iznenađenje ukoliko se u budućnosti vrati na Kamp Nou u nekoj drugoj ulozi.

Trenutno, 39-godišnjak iz Žuazeira (Baija) želi još da igra fudbal. Gde će to biti, nije poznato, ali u dresu katalonskog giganta neće. Prošle zime vratio se na Ćavijev poziv da pomogne i učinio to maksimalno što je mogao. Prvo jer je prihvatio za simboličnu platu od jednog evra, a onda i tako što je bio spreman da fizički odgovori zahtevima igranja u Primeri. Od 17 nastupa u 16 je bio starter. Dao je jedan i asistirao za tri gola, što je za igrača njegovih godina sasvim pristojan učinak kada je reč o takmičenju kao što je španska liga.

Izabrane vesti

Mnogo veći doprinos i razlog zbog kog ga je nekadašnji kapiten pozvao nazad, Alves je imao u svlačionici. Bio je zadužen za dobru atmosferu i pomoć mlađim kolegama da se adaptiraju na zahteve kluba veličine poput Barselonine.

"Želeo bih da se zahvalim svima koji su mi pružili priliku da se vratim u ovaj klub i da ponovo nosim ovaj predivni dres. Niste svesni koliko sam srećan zbog toga... Nadam se da im neće nedostajati moje ludilo i moja dnevna doza sreće. Nadam se i da će oni koji ostaju promeniti istoriju ovog predivnog kluba. Želim im to od srca", napisao je Brazilac na društvenim mrežama.

Dani Alves je igrajući za Barselonu osvojio 23 pehara.

"Došlo je vreme za oproštaj. Kao što to biva u životu, godine prolaze, putevi se razilaze, a priče se pišu na različitim mestima. Zatvara se jedan predivan krug, a otvara neki drugi, još izazovniji. Nikada ne zaboravite. Čak i kada je Lav star 39 godina i dalje je pozitivno lud Lav! Živela Barsa zauvek", poručio je neumorni desni bek.


tagovi

Dani AlvesBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara