Makalister i Medison (©Reuters)
Makalister i Medison (©Reuters)

Sad je svima, pa i Klopu jasno da Liverpul nije na Sitijevom nivou: Za titulu potrebni vrhunski štoper i vezista

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.11.23. | 10:24

Džejmi Karager analizirao Redse i otpisao ih iz borbe za trofej u ligi

Ni trećina prvenstva nije prošla, razlike među timovima su minimalne, no i to je dovoljno Džejmiju Karageru da vidi u kom smeru će se stvari odvijati po pitanju Liverpula. Samo jedan poraz ima, od Sitija je udaljen tek jednu pobedu – bodovna razlika je tri boda – ali tu je i kiks koji bi na kraju mogao da se ispostavi kao koban.

Redsi si u poslednjim minutima iščupali bod na gostovanju Lutonu, Luis Dijaz morao je u igru da bi vadio fleke i obrisao nemoguć promašaj Darvina Nunjeza. I sve to je u redu, nema tima koji se nije prosuo tamo gde je najmanje bilo očekivano, ali Liverpul ima jednu hroničnu boljku koju Jirgen Klop ne uspeva da eliminiše. Ponovo je primio gol iz kontranapada.

Izabrane vesti

Džejmi Karager veruje da je upravo tu najveća razlika između Mančester Sitija i Liverpula. Prečesto se vezistima Redsa dešava da izgube loptu u opasnoj zoni ili da kompletan tim posle prekida ne odreaguje kako treba, ostavi previše prostora rivalu za traziciju…

“Liverpul nije spreman da osvoji ligu, mislim da Jirgen Klop i navijači Liverpula to znaju. Žele da se vrate među prva četiri, ali za nešto više potreban im je još jedan igrač na sredini terena i vrhunski defanzivac”, rekao je Džejmi Karager za Skaj sports i detaljnije analizirao Liverpulove dobre i loše strane.

“Mnogo su bolji nego u prethodnih 18 meseci, ali i dalje nisu tako dobri kao Mančester Siti u zaustavljanju kontranapada. Ljudi uvek razmišljaju o tome kako Liverpul vrši presing, tim su koji dominira u posedu, lopta im je dosta u nogama… Ali, nisu baš tako dobri kao Siti kada je imaju, češće gube lopte”.

Napredak u igru u odnosu na prethodnu sezonu je primetan, međutim, štošta pozadi škripi. Pitanje je samo hoće li protivnici visoke izlaske poslednje linije Klopovog tima iskoristiti. Lutonu je ta jedna šansa iz kontre bila dovoljna da povede, umalo i trijumfuje.

“Protivnici pronalaze više prostora, ulaze (u poslednju trećinu terena prim. aut.) i napadaju Liverpul. Luton nije imao kvalitet da ih stvarno kazni, osim gola koji smo videli”.

Liverpul je tokom leta investirao 172.000.000 evra u igrački kadar, gro novca potrošio na rekonstrukciju veznog reda. Daleko je potentniji, ali Džejmi Karager je stava da bez dovođenja “čistača” ništa neće uraditi u Premijer ligi.

“Vezni red Liverpula je poboljšan, mnogo je bolji no što je bio prošle sezone, ali i dalje nemaju vrhunskog igrača na sredini. Makalister nije klasičan vezni. Dobar je sa loptom u nogama, u smislu prijema, ali u defanzivi mu je veoma teško. Nedostaje mu tempa za tu poziciju, tako da mislim da mogu da napreduju na tom polju”, zaključio je Džejmi Karager.

Možda i bude kako Džejmi Karager tvrdi, možda je zaista baš to potrebno Liverpulu da bi mogao da parira Mančester Sitiju, ali i te kako je debelo znao da omane u procenama…



tagovi

LiverpulMančester SitiDžejmi Karager

Obaveštavaj me

Liverpul
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara