Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sad kad je gotova Liga Evrope Sivas može da počne da igra

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 12:08

U isto vreme prošle sezone ekipa Rize Kalimbaja bila je lider Superlige

Sivas je prošle sezone uoči 14. kola bio lider turskog prvenstva. U identičnom trenutku aktuelne takmičarske godine ekipa Rize Kalimbaja dočekuje Genčlerbirligi (14.00), ali ovoga puta sa 16. mesta na tabeli i samo dva boda daleko od zone ispadanja.

Pre pola godine, godinu, u duelu na stadionu 4. septembar Sivas bi bio apsolutni favorit. Ovako ćemo gledati okršaj davljenika koji posle 13. rundi imaju 14, odnosno 12 bodova. Jasno je da Sivas nije uspeo da se prilagodi i odgovori ritmu četvrtak – nedelja koji su nametnule obaveze u grupnoj fazi Lige Evrope. Popularni Hrabri jesu uspeli da vežu dve pobede na evro sceni, obe protiv Karabaga, ali se generalno nisu lepo proveli u konkurenciji Viljareala i Makabi Tel-Aviva koji su ih pobeđivali po dva puta.

Izabrane vesti

Mozzart vam nudi najveću kvotu na Svetu na pobedu Bešiktaša protiv Ankare, čak 1,95!

I ako je pakleni ritam mogao da se predoči kao izgovor za preskromne rezultate, sada alibi više ne postoji. Sivas mora da počne da osvaja bodove, konstantno. Jer do sada domaćin nije bio ni bleda senka tima koji je prošlu sezonu okončao na četvrtoj poziciji. Dovoljan je detalj da na šest domaćinstava nije zabeležio nijednu pobedu i da je postigao jedan, jedini gol!? Situacija se u prethodnih desetak dana nešto popravila i ohrabrujuće deluju dve vezane pobede, doduše minimalcem protiv niželigaša u kupu i identičnim rezultatom nad Konjasporom u prvenstvu. Današnji rival je idealan da se mini-serija nastavi i napravi upečatljiva uvertira pred poslednji okršaj u 2020. godini kada u Sivasu bude gostovao Bešiktaš.

Ove sezone povrede muče Armina Đerleka koji još uvek nije upisao ni minut, a trener domaćina takođe neće moći da računa na Osmanpašu, kao ni na Ukrajinca Ribalku.

Skor u poslednjih šest godina, odnosno osam međusobnih duela debelo preteže na stranu Sivasa koji je crveno-crne pobeđivao čak pet puta. U dva navrata nije bilo pobednika, a 2017. Genčler je sa 4:0 upisao najubedljiviji trijumf u istoriji međusobnih okršaja.


tagovi

TurskagenčlerbirligiSivaspor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara