Sad se Džigi smeje: Trener je kriv, izveo ga posle asistencije! Krišito se iskupio za autogol (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.12.19. | 19:57

Đenova posle dva preokreta osigurala plasman u osminu finala Kupa Italije

Na tribinama stadiona „Luiđi Feraris“ manje gledalaca nego u Seriji A, s tim da su žrtvenici vremena i radnog dana imali šta da vide. I da na kraju pozdrave jednu od retkih pobeda Đenove ove sezone. Grifoni su se posle stresnog susreta plasirali u osminu finala Kupa Italije, savladavši Askoli, iako je drugoligaš do sredine drugog poluvremena pretio iznenađenjem – 3:2.

Tim Tijaga Mote ide na noge Torinu, međutim, da bi igrao zapaženiju ulogu u takmičenju moraće da povede računa pre svega u odbrani. U poslednjih deset utakmica samo protiv Napolija su Đenovljani sačuvali mrežu netaknutom, dok su večeras dvaput poklekli, ali su zbog ofanzivne orijentacije slavili trijmf.

Izabrane vesti

Klicaće navijači Đenove dvostrukom strelcu, Andrei Pinamontiju, međutim, naslovnice će pokupiti Domeniko Krišito. Kapiten je najpre postigao autogol u 68. minutu, kojim je poklonio Askoliju prednost i, činilo se, uneo paniku u svoj tim, ali previše to iskusan fudbaler da bi ga jedan kiks pokolebao. Samo četiri minuta pošto je savladao Žandreja, otišao je u protivnički kazneni prostor, prvu šansu propustio, u drugoj imao lak zadatak, neometan prosledio dodavanje Pajača u mrežu i pokrenuo ekipu Ivana Radovanovića (igrao 90 minuta) ka preokretu.

Jeste Đenova bila bolji tim, posebno posle ulaska Gorana Pandeva, ali je teško oteti se utisku da je utakmicu izgubio Paolo Zaneti. Tek minut pošto je Nikola Ninković asistirao Đakomu Bareti za izjednačnje i time pokazao da je u dobroj formi (pre desetak dana jedan gol dao i dva namestio protiv Kozence) trener ga je izveo!? Srbin je na delu demonstrirao kako je jedan od oslonaca Askolija, lepo je nastavio kontru gostuju, proigrao Baretija i to je bio detalj koji je gostima dao nadu, ali...

Posle izjednačenja lopta nije ni krenula sa centra, Zaneti je povukao Džigija sa terena, ali se bivši prvotimac Partizana ovoga puta poneo krajnje profesionalno, samo se nasmejavši. Utisak je, dečački iskreno, čime je nagovestio da je sposoban da prevaziđe nesuglasice koje su ga koštale izbacivanja iz stroja na jednu utakmicu posle incidenta na meču sa Venecijom.

KUP ITALIJE, 1/16 FINALA

Utorak:

Kremoneze – Empoli 1:0 (1:0)

Đenova – Askoli 3:2 (1:0)

Fjorentina – Ćitadela 2:0 (1:0)

Sreda:

15.00 Sasuolo – Peruđa
18.00 SPAL – Leće
21.00 Udineze – Bolonja

Četvrtak:

18.00 Parma – Frozinone
21.00 Kaljari – Sampdorija

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara