(Reuters)
(Reuters)

Sada se Liverpul nije izvukao! Arsenal ga držao pod kramponima, napokon ga pogledala i sreća (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 04.02.24. | 19:26

Zaslužena pobeda Tobdžija posle nesrećno primljenog i srećno datog gola koja je dodatno zakomplikovala šampionsku trku

Kao da je na Emirate u trećoj rundi FA Kupa došao neki Stokport i odlučio da čeka dar s neba ne bi li izvukao kakav srećan rezultat protiv goropadnog Arsenala. Baš tako je izgledao Liverpul u prvih 45 minuta derbija na Emiratima. I zaslužio je to što mu se desilo.

Arsenal je imao sve. Igru, rezultat, kontrolu. A, onda je neviđena sreća pogledala Redse u nadoknadi prvog poluvremena, donela im izjednačenje i zaličilo je da će se Klopova ekipa provući protiv Artetine koja igra bolji fudbal u međusobnim duelima u poslednje vreme, ali nema sreće.

Izabrane vesti

Liverpul je mleo sve pred sobom u poslednjih mesec i po dana, dao 30 golova na poslednjih 10 mečeva i nije osetio gorčinu poraza. Ali, u toj seriji je dva puta igrao sa Arsenalom i Tobždije su poslednje koje su im u otkinule bod u prvenstvu. Arsenal je poslednje nedelje prošle godine bio ravnopravan na Enfildu i zasluženo izborio remi. Dve nedelje kasnije je nadigrao Liverpul na Emiratima u FA Kupu ali se ispromašivao, surovo je kažnjen i eliminisan.

Danas je opet ličilo da će sreća proneti Liverpul na Emiratima, ali je konačno pogledala Arsenal kada mu je donela ključni gol i zaslužen trijumf 3:1 koji je šampionsku trku učinio još neizvesnijom. I obradovao Mančester Siti.

I danas su se dvojica trenera odlučili za slične timove. Klop je imao šestoricu istih startera kao u prethodna dva okršaja sa Tobdžijama, Arteta sedmoricu.

Artetino iznenađenje je donekle bio Žoržinjo u vezi, dok je nedovoljlno oporavljeni Gabrijel Žezus ostao van protokola, pa je „lažnu devetku“ opet igrao Haverc što se u prethodnom duelu sa Redsima nije pokazalo kao najsrećnije rešenje. Klop je bio bez gomile povređenih igrača (Salah, Bajčetić, Endo, Cimikas, Matip...) kojima se uoči meča priključio Dominik Soboslaj, pa je strateg Liverpula bio prilično limitiran rešenjima sa klupe. A bila su mu i te kako potrebna! Pogotovo posle užasnog prvog poluvremena...

Jeste Liverpul na veliki odmor otišao sa nerešenih 1:1, ali to ni po čemu nije zaslužio jer je tih 45 minuta patio pod kramponima raspoložene Artetine družine. Arsenal je igrao tečno, konkretno, držao tempo i loptu pod nogom. Nije dozvoljavao Liverpulu ni trunku sreće. Iz mnogo bolje igre su došle i šanse. Prvo kada je Makalister sprečio Edegarda da pošalje loptu u mrežu, a onda i ona iz koje je pao gol posle 15 minuta Arsenalove dominacije.

Martin Edegard je danas bio gospodar sredine terena i fantastičnim pasom lansirao Haverca na gol. Konate je loše procenio, kasnio za Havercom, ali je Alison istrčao, pokrio ugao i odbranio. Ipak, nije imao sreće da se lopta odbije negde drugo osim na nogu Bukaju Saki koji je sve dobro ispratio i nije propustio šansu.

Nastavio je Arsenal da dominira i posle vođstva, Liverpul je bio bezopasan i onda je u nadoknadi vremena pravo nitokuda došla gužva pred golom domaćih. Luis Dijas je napucao Gabrijela u ruku, a lopta se nesrećno odbila iza leđa Raje. Malo je reći da su domaći bili frustrirani takvim epilogom...

Srećno izjednačenje je malo trgnulo goste da bolje i hrabrije otvore drugi deo igre, da šutnu ka golu, pokažu zube... Klop je namirisao da se njegov tim budi i posle sat vremena poslao na teren Nunjeza, Robertsona i Eliota. Taman kada se očekivalo da Liverpul pritisne,usledio je hladan tuš.

Napokon je sreća pogledala Arsenal protiv Liverpula. Virdžil van Dajk i Alison koji su godinama stubovi odbrane Liverpula i razumeju se i zavezanih očiju su napravili ogroman kiks nakon duge lopta ka Martineliju. Častili su Brazilca prazan gol i on to nije propustio.

Sve što je Liverpul uspeo do kraja je loš pokušaj Nunjeza iskosa kada je možda mogao i da doda. Sudbinu Redsa je zapečatio bespotreban drugi žuti Konatea u 88. minutu posle kojeg je rezervista Trosar zapečatio utakmicu i obezbedio domaćim navijačima mir u poslednjim minutima utakmice.

Arsenal je slavio zasluženu i jednu od najbitnijih pobeda nad Liverulom poslednjih godina. Da su Tobdžije izgubile, ostale bi na minus osam bodova od lidera i ispale iz šampionske trke. Ovako, skratili su zaostatak za Liverpulom na dva poena, a profitirao je i Mančester Siti koji sutra protiv Brentforda može petom uzastopnom pobedom u ligi da se izjednači sa Arsenalom. Uz utakmicu manje u odnosu na oba rivala. Čeka nas možda i najuzbudljivija šampionska trka u Premijer ligi u poslednjih desetak godina.

PREMIJER LIGA – 23. KOLO

Subota

Everton - Totenhem 2:2 (1:2

/Harison 30, Brentvajt 90+5 - Rišarlison 4, 41/

Brajton - Kristal Palas 4:1 (3:0)

/Dank 3, Hinšelvud 33, Buonanote 34, Pedro 85 - Mateta 72/

Barnli - Fulam 2:2 (0:2)

/Fofana 71, 90+1 - Palinja 17, Muniz 21/

Njukasl - Luton 4:4 (2:2)

/Longstaf 7, 23, Tripije 67, Barns 73 - Ošo 21, Barkli 40, Moris 59, Adebajo 62/

Šefild Junajted - Aston Vila 0:5 (0:4)

/Mekgin 12, Votkins 16, Bejli 20, Tilemans 30, Moreno 47/

Nedelja

Bornmut - Notingem Forest 1:1 (1:1)

/Klajvert 5 - Hadson Odoi 45/

Čelsi - Vulverhempton 2:4 (1:2)

/Palmer 19, Silva 86 - Kunja 22, 63, 82 penal, Disasi 43 autogol/

Mančester Junajted - Vest Hem 3:0 (2:0)

/Hejlund 32, Garnačo 39, 84/

Arsenal - Liverpul 3:1 (1:1)

/Saka 14, Martineli 67, Trosar 90+2 - Gabrijel 45+3/

Ponedeljak

21.00: (7,25) Brentford (4,60) Mančester Siti (1,43)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Virdžil van DajkGabrijel MartineliBukajo Saka

Obaveštavaj me

Arsenal
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara