Mbape i Ronaldo (© AFP)
Mbape i Ronaldo (© AFP)

Sadašnjost i budućnost fudbala na jednom mestu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.10.20. | 22:52

Portugal sa Ronaldom bolji na Sen Deniju, ali nije pobedio Francusku, nula i u okršaju Poljaka i Italijana

Očekivao se vatromet golova i(li) lepih poteza - nijedna prskalica nije upaljena. Sudarili su se svetski i evropski prvak, jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena i jedan koji preti da mu ugrozi status, a na kraju duplo golo u okršaju Francuske i Portugala – 0:0.

Osvajač premijernog izdanja Lige nacija bio je primetno bolji, mada kvalitetnu igru i bolje šanse nije uspeo da materijalizuje. Biće zadovoljniji gosti, ostali su lideri na tabeli Grupe 3 A divizije, imaće za mesec dana priliku da se na svom terenu primaknu plasmanu na završni turnir.

Izabrane vesti

Mogao je taj posao kud i kamo da im olakša Kristijano Ronaldo. Jedino što nije imao sreće. As Juventusa pokazao je liderske sposobnosti, kao pravi kapiten vodio ekipu napred, demonstrirao želju da se žrtvuje za potrebe tima vraćajući se u odbranu, a na suprotnom kraju terena sve dobro uradio u najboljoj šansi na utakmici samo da bi ga Lukas Ernandez izblokirao i sprečio da matira Iga Lorisa u prvom delu.

To je uspeo Pepe u drugom, ali iz ofsajda, pa je bolja igra Portugala na Sen Deniju ostala bez pozlate. S druge strane, Francuzi kao da su previše poleteli posle sedam lopti u mreži Ukrajinaca, bili su rastrzani na sredini terena, Pol Pogba je prednjačio u nelogičnim potezima, Antoan Grizman i Olivije Žiru imali tek sporadične poteze, tako da selekcija Didijea Dešana nije ni zaslužila više od boda.

Meč u Parizu brzo će pasti u zaborav što se tiče igre i rezultata, međutim, ostaće upamćen u istoriji fudbala po susretu Kristijana Ronalda i Kilijana Mbapea na terenu. Mbape je u detinjstvu posmatrao Kristijana kao idola, skupljao njegove postere, govorio da želi da dostigne njegovu slavu. Večeras ga je ugledao na mestu gde želi da i pokaže kako i on može sličnu karijeru da napravi. Budućnost i sadašnjost fudbala na jednom mestu.

U Grupi 1 A divizije Lige nacija Italija je iskoristila još jedan kiks Holandije i izbila na prvo mesto, iako nije pobedila u Gdanjsku. Azuri su napadali, držali loptu, stvorili poneku šansu i nisu uspeli da savladaju Poljake – 0:0.

Ponajviše zato što su udarili u zid. Tandem domaćih štopera, Glik-Valukjevič, od kojih prvi igra za Benevento, a drugi za Kaljari, odbio je sve nalete ekipe Roberta Mančinija. Iako je selektor Italije počeo sa Belotijem, Pelegrinijem i Kjezom, a u nastavku uveo Kina, Kaputa i Berardija, do gola nije stigao.

Prvu pobedu u novom izdanju Lige nacija ostvarili su Danci. I to tek iz trećeg pokušaja. Poraženi su od Belgije, igrali bez golova sa Englezima, a onda su na gostovanju Islandu pokazali da mogu da igraju i atraktivno i efikasno.

Ruku na srce, pomogao im je Runar Sigurjonson nespretno uguravši loptu u sopstvenu mrežu u završnici prvog dela, da bi u drugom Kristijan Eriksen i Robert Skov pečatirali trijumf Danske.

LIGA NACIJA A - 3. KOLO


Nedelja

GRUPA 1

BiH - Holandija 0:0

Poljska - Italija 0:0

GRUPA 2:

Engleska – Belgija 2:1 (1:1)

/Rašford 39pen, Maunt 65 – Lukaku 16pen/

Island - Danska 0:3 (0:1)

/Sigurjonson 45, Eriksen 46, Skov 61/


GRUPA 3

Hrvatska - Švedska 2:1 (1:0)

/Vlašić 32, Kramarić 84 - Berg 66/

Francuska - Portugal 0:0



tagovi

Kilijan EmbapeKristijano RonaldoLiga nacijareprezentacija PortugalaFudbalska reprezentacija Francuskefudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara