David Neres (©Reuters)
David Neres (©Reuters)

Šahtjor hoće Neresa, Ajaks bi da izvuče uloženo

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.12.21. | 09:42

Transfer na vidiku...

Brazilac David Neres (24), drugi najskuplji igrač u istoriji Ajaksa - posle Sebastijana Alea - na pragu je odlaska iz kluba. Krilni napadač koji je nekada važio za jednog od najtalentovanijih Južnoamerikanaca stagnira već duže vreme, kod Erika ten Haga nije standardan i sva je prilika da će ove zime napustiti Amsterdam.

Kako pišu brazilski a prenose brojni holandski mediji, Ajaks je dobio zvaničnu ponudu od Šahtjora koju je odbio, međutim očekuje se nova, značajno veća. Navodno, bogati ukrajinski klub spreman je da iskešira oko 15.000.000 evra plus bonuse, što bi Mark Overmars trebalo da prihvati.

Izabrane vesti

Ajaks i Šahtjor već su poslovali letos, kada je u transferu vrednom 10.000.000 evra Lasina Traore Amsterdam zamenio za Donjeck. Ukrajinci u januaru ostaju bez dvojice bitnih Brazilaca - Dentinja i Marlosa - što će reći da su im pojačanja neophodna.

Neres je ove sezone sakupio svega 463 minuta u holandskom šampionatu, postigao tri i namestio dva gola. Mesto u timu zauzeo mu je zemljak Entoni (21) i postao primarni projekat kluba. Sve to govori je transfer na vidiku.

Ipak, činjenica da ga je Ajaks platio čak 22.000.000 pomalo komplikuje čitavu situaciju. Jer Holanđani će učiniti sve kako bi pokušali da izvuku uloženo, dok Šahtjor trenutno nije spreman da kešira više od pomenutih 15.000.000.


tagovi

David Neres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara