Irakli Azarov (©MN Press)
Irakli Azarov (©MN Press)

Šahtjor ne odustaje od Azarova, na stolu 3.000.000 evra! Ako Gruzin ode - Mitrović ostaje

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 13:14

A Azarov već neko vreme okleva da prihvati transfer u Ukrajinu

Trebalo je u perspektivi da bude dostojna zamena Milanu Rodiću na levom boku, a Crvenu zvezdu možda napusti već posle godinu dana. Istina, i da dobro popuni klupsku kasu.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, Šahtjor iz Donjecka ne odustaje od kupovine Iraklija Azarova i pokušava sa Crvenom zvezdom i igračem da postigne dogovor oko transfera. Još krajem juna na stadion Rajko Mitić stigla ponuda ukrajinskog kluba teška između 2.500.000 i 3.000.000 evra, ali je Gruzin za sada oklevao da pristane na prelazak zbog ratnih dešavanja u Ukrajini.

Izabrane vesti

Opet, kako javlja poznati transfer insajder Fabricio Romano, pregovori srpskog i ukrajinskog šampiona su u završnoj fazi i transfer bi trebalo da bude realizovan uskoro. Zvezda se ne bi protivila prodaji imajući u vidu da je Azarova dovela za 300.000 evra što znači da bi na njemu desetostruko zaradila, jer aktuelna ponuda prema našim informacijama iznosi okruglo 3.000.000. I jeste vrlo blizu dogovora.

Sa novcem od prodaje Gruzina crveno-beli bi prebacili zacrtani plan od 12.000.000 evra zarađenih na prodajama igrača. Većinu je uneo Strahinja Eraković sa transferom u Spartak vrednim 8.000.000, za ostatak se pobrinuli Aleksandar Pešić (1.200.000 evra/Ferencvaroš), te Petar Stanić (200.000/TSC).

To bi dakle značilo da Zvezda nema potrebu za daljim prodajama. Značilo bi i ostanak Stefana Mitrovića u Crvenoj zvezdi, iako za brzonogo krilo postoji veliko interesovanje iz Italije.

Azarov se poslednjih dana dovodio u vezu i sa Olimpijakosom koji je takođe u potrazi za levim bekom. On je u Beograd stigao iz Dinamo Batumija sa etiketom jednog od talentovanijih bekova Evrope. U Crvenoj zvezdi je odigrao 26 utakmica, a ove sezone nastupao je samo tokom 20 minuta u meču protiv Napretka.



tagovi

Irakli AzaroviFK Crvena zvezdaLetnji prelazni rok 2023Šahtjor Donjeck

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara