Darijo Srna (©AFP)
Darijo Srna (©AFP)

Šahtjor prati i srpsku decu: Gledamo Partizan, Vojvodinu...

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.21. | 11:41

Darijo Srna u poseti crno-belima

Nekada veliki fudbaler, danas sportski direktor Šahtjora, Darijo Srna, iskoristio je priliku da poseti prijatelje iz Partizana u Antaliji, gde se i jedan i drugi klub pripremaju za nastavak sezone.

Prvenstveno je došao da se vidi sa članom stručnog štaba, Igorom Duljajem, s kojim je godinama delio svlačionicu u Donjecku.

Izabrane vesti

"Igor je moj brat, moj veliki prijatelj s kojim sam proveo toliko godina u Šahtjoru. Ne samo da smo igrali zajedno, nego smo postali i porodični prijatelji. Jedan veliki čovek i igrač našeg kluba. Svaki dan se čujemo, ali ovo je prvi put da se vidimo posle nekoliko meseci. Došao sam i da se vidim i sa šefom (Aleksandar Stanojević) i sportskim direktorom (Ivica Iliev). To su moji prijatelji sa kojima i protiv kojih sam igrao i imao dobre rezultate. Stojkoviću sam davao golove, Lazar Marković je isto tu. Lepo je prisetiti se starih dana i lepih trenutaka", istakao je bivši reprezentativac Hrvatske.


Kao sportski direktor, Srna je zadužen za igrački kadar Šahtjora. Ne krije da sa svojim saradnicima gleda i ka Srbiji.

"Ima jako mnogo dobrih mladih igrača na prostoru bivše Jugoslavije. Ne samo da su nama interesantni, već celoj Evropi. Vi prodajete igrače i u Mančester siti, Almeriju, velika je istorija Partizanovih igrača koji su otišli u velike klubve. Naša skauting služba drži ceo Balkan na oku, gleda i ako bude neko interesantan sigurno će biti na našem papiru".

Poznanstva iz igračkih dana mogu samo da olakšaju posao ukoliko do toga dođe, a Srna prati i dešavanja u srpskom fudbalu. Upitan je da li mu je neki od igrača crno-belih zapao za oko.

"Pratimo i igrače Partizana, ali i Vojvodine, gde je moj brat Lala trener. I Deki Stanković je u Zvezdi... Pratimo sve. Partizan je sada na drugom mestu, biće interesantno prvenstvo", smatra bivši fudbaler.

Osvrnuo se nekadašnji desni bek i na pandemiju korona virusa, koji već više od godinu dana hara svetom.

"Trebamo se adaptirati na situaciju. Nažalost nije dobra u celom svetu, a pogotovo za fudbal. Teško je, pogotovo za Partizan i Hajduk Split, jer znamo koliko im znače navijači. Hendikep je što se fudbal igra bez navijača, nadam se da će se brzo vratiti", priželjkuje Srna.



tagovi

Šahtjor DonjeckDarijo Srna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara