Dušan Tadić (skroz levo) sa Jurienom Timberom (skroz desno) i saigračima (©AFP)
Dušan Tadić (skroz levo) sa Jurienom Timberom (skroz desno) i saigračima (©AFP)

Saigrač hvali: Tadić je kao savetnik, divno je imati ga uz sebe

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 13:57

Ajaks na teškom gostovanju u Alkmaru igra protiv AZ-a (četvrtak, 20 časova) za plasman u finale Kupa Holandije. Promo kvota u Mozzartu na trijumf Kopljanika je 1,80

Uvek je lepo kada te pohvali neko, a još je bolje kada to uradi neko od kolega, sa kojim si svaki dan na poslu. Sigurno da je zbog toga kapitenu fudbalske reprezentacije Srbije Dušanu Tadiću bilo drago kada je čuo reči Juriena Timbera, mladog štopera Ajaksa i Holandije. Dvadesetogodišnjak, koji se našao u centru pažnje medija pred meč sa AZ Alkmarom (četvrtak, 20 časova) u polufinalu Kupa Holandije, kao jednog od najodgovornijih za njegov vrtoglavi uspon izdvojio je baš Tadića.

Timber ima samo 20 godina, a do prve postave se probio još 2019, kroz omladinsku školu Kopljanika.

Izabrane vesti

Kada si mlad igrač, divno je imati nekoga kao što je Dušan Tadić svaki dan blizu sebe. On je veoma posvećen, kao da je savetnik, pomaže saigračima uvek kada je potrebno. Isto kao što sam u reprezentaciji Holandije imao Virdžila van Dajka i Stefana de Fraja uz sebe. Takvi igrači mi mnogo znače, uz njih možeš mnogo da naučiš“, rekao je Timber.

Jedan finalista Kupa Holandije je poznat, PSV Ajndhoven je u sredu savladao Go Ahed Iglse (2:1) i tako došao na korak do trofeja. Drugog ćemo dobiti danas, posle duela u Alkmaru. Tadićevom timu ovaj meč dolazi posle naporne nedelje, gostovanja Benfici (2:2) u osmini finala Lige šampiona i neočekivanog poraza u Erediviziji od Go Ahed Iglsa (2:1).

20.00: (5,00) AZ Alkmar (3,70) Ajaks (1,80)

Pomenuti poraz je uzdrmao raspoloženje Kopljanika, ali duel sa neugodnim AZ-om je idealan za vraćanje samopouzdanja. AZ je za vikend potpuno nadigrao Partizanovog narednog evropskog rivala, Fajenord (2:1), što mu je bila peta uzastopna pobeda u svim takmičenjima i čak 19. uzastopni meč na kojem nije izgubio. Međutim, deluje da je AZ zreo za neki kiks, primio je po gol na poslednje tri utakmice, pre Fajenorda mrežu su mu zatresli Go Ahed Iglsi i Herakles.

AZ je savladao Ajaks u decembru prošle godine u Amsterdamu sa 2:1, čime je prekinuo seriju Kopljanika od četiri pobede u direktnim susretima. Poslednja dva Kupa Holandije je osvojio Ajaks, koji je najuspešniji klub u tom takmičenju sa 20 trofeja, čak 16 više od AZ-a.

KUP HOLANDIJE - POLUFINALE

Sreda

Go Ahed Igls – PSV Ajndhoven 1:2 (1:1)

/Kordoba 36 – Zahavi 43, Verman 68/

Četvrtak

20.00: (5,00) AZ Alkmar (3,70) Ajaks (1,80)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup HolandijeAjaksJurijen TimberAZ AlkmarDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara