Bukajo Saka i Hari Kejn (Reuters)
Bukajo Saka i Hari Kejn (Reuters)

Sakine majstorije, Engleska je prejaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 19:50

Ukrajina rutinski savladana na Vembliju

Maksimalan ulov za Englesku na početku kvalifikacija za EP u Nemačkoj naredne godine. Gordi Albion je startovao kao iz katapulta.

Posle pobede na najtežem gostovanju u grupi i slavlja u Napulju (2:1), danas je na Vembliju pao još jedan direktan konkurent. Engleska je rutinski savladala Ukrajinu sa 2:0 na krilima ofanzivnog tandema Bukajo SakaHari Kejn.

Izabrane vesti

Iako su kvalifikacije tek počele, Engleska je napravila dva velika koraka ka direkton plasmanu jer u grupi su još autsajderi Makedonija i Malta protiv kojih Ostrvljani ne bi trebalo da imaju teži posao. Utisak je da će se Italija i Ukrajina boriti za drugo mesto.

Maksimalno ozbiljno je Garet Sautgejt prišao duelu sa Ukrajincima i nije dozvolio devalvaciju velikog trijumfa iz Napulja. U odnosu na tim koji je savladao Italijane, promenio je samo trojicu startera. Suspendovanog Šoa je zamenio Čilvel, dok su iz prve postave još ispali Filips i Griliš. Umesto njih dvojice su počeli Hendersona i Džejms Medison kojem je to bio prvi start u reprezentativnoj karijeri.

Iako je Mihajlo Mudrik na početku bio raspoložen na da muči engleske čuvare, Engleska je vrlo brzo uspostavila kontrolu na terenu. Bilo je pitanje momena kada će kapitulirati mladi ukrajinski golman Turbin. Hranili su Medison i Saka upotrebljivim loptama novog nacionalnog rekordera Harija Kejna ali je on promašivao.

Sve do 37. minuta kada je napokon pogodio. Saka je uputio fenomenalan centaršut na peterac a Kejn rutinski završio. Samo dva minuta kasnije, Saka je uradio sve sam i postigao prelep gol udracem sa 18 metara. Golove možete pogledati OVDE i OVDE.

U nastavku su domaći fudbaleri malo spustili gas i rutinski čuvali vođstvo. Ovoga puta nisu dozvolili da strepe kao pre nekoliko dana u Napulju kada su drugo poluvreme proveli u grčevitoj defanzivi. Sada su lako držali loptu i mirno priveli meč kraju ne dopustivši rivalu da se ponada. Vredi istaći i da je u finišu utakmice debi za reprezentaciju upisao i Brentfordov napadač Ajvan Toni.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 2. KOLO

GRUPA C

Nedelja

Engleska - Ukrajina 2:0 (2:0)

/Kejn 38, Saka 40/

20.45: (23,0) Malta (10,0) Italija (1,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hari Kejnreprezentacija UkrajineBukajo Saka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara