Šakota: Sada imamo igrače da popravimo igru pod košem i da ne zavisimo od šuta

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.01.20. | 21:39

Trener Zvezde generalno zadovoljan nakon večerašnje pobede protiv Bajerna

Crvena zvezda je poletela u 2020. godini. Pobeda protiv minhenskog Bajerna u prilično ubedljivom stilu nagovestila je da bi crveno-beli u drugom delu sezone mogli da se aktivno uključe u borbu za odlazak u plej-of u Evroligi. Mnogo toga pozitivnog viđeno je večeras u "Štark Areni", što navijače svakako može da raduje pred predstojeće izazove.

Trener beogradskog kluba, Dragan Šakota, ističe da je njegov tim želeo da pokaže da se večeras nalazi u dobroj situaciji, što je i učinio.
„Pre svega, srećna Nova godina svima. Želeli smo da pokažemo da smo u ovom trenutku u dobroj formi i trenutku. Defanzivno smo bili odlični, gledajući svaku četvrtinu primali smo mali broj poena, imali smo dobre brojke. Imali smo nekoliko dana da pripremimo i uklopimo nove igrače u tim zbog aktuelne situacije. Svi su imali dobar balans, mešali smo tim, svi su imali dobru minutažu. Mislim da smo zaslužili da pobedimo danas i čestitam igračima“, rekao je Šakota.

Izabrane vesti

Naravno i u ovako velikoj pobedi mora da postoji neki propust. Šakota kaže da ih nije bilo mnogo, ali da će se njegov tim potruditi da poboljša igru u reketu.
„Pa mislim da nismo imali puno propusta. Ono što sigurno nije na nekom nivou jeste fluentnost igre sa svim igračima. Moramo malo da poboljšamo igru ispod koša, pošto sada već imamo igrače za to. Potrebno je da ne zavisimo od šuta, kontranapada, koji su proizvod dobre odbrane i da imamo dobar balans. Ovako je danas utakmica izgledala kako je izgledala, ali uvek težiš boljem“.

Tokom utakmice bilo je dosta izmena, pa je logično pitanje bilo kako očuvati konstantnost.
„Ne razmišljamo o igraču koji sedi sa strane, jer svi žele da igraju. Mi razmišljamo da neki nosioci igre ne ulaze u preteranu minutažu. Taj problem imaju svi koji igraju i Evroligu i domaće prvenstvo. Mi ne želimo da zadovoljavamo nikoga minutažom, a kada pogledate utakmica je faktički večeras završena i pre kraja“.

Igrači koji su dovedeni u Crvenu zvezdu u tekućem prelaznom roku odlično su se pokazali i uklopili u tim. Šakota kaže da je zadovoljan njihovim igrama za sada.
„Mi smo imali prelazni rok koji je jako kratko trajao. Igrači su preporučeni i u kratkom razgovoru sam rekao šta nam treba. Imali smo problem sa Kuzmićem što nije donosio više poena, to je bio objektivan problem, pa smo dobili Štimca. Marko je pokazao u ABA ligi da zaslužuje veću priliku i šansu u životu. Panter je moja ideja, dobar je šuter“.

O prethodnom neodigranom susretu sa podgoričkom Budućnošću, Šakota je imao samo kratak komentar.
„Nije ga ni bilo. Ne bih otvarao tako veliku temu. Mi smo ogradili od te odluke, to je odluka nekih instanci koje su dobro razmotrile odluku“, zaključio je Šakota.

Piše: Srđan TODOROVIĆ

Foto: MN press

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara