Matijas Jajsle kao igrač Hofenhajma 2012. godine (©AFP)
Matijas Jajsle kao igrač Hofenhajma 2012. godine (©AFP)

Salcburg lansira još jedno trenersko dete za kraj dvodnevnog domino efekta

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.04.21. | 11:31

Umesto Džesija Marša ekipu šampiona Austrije ubuduće će predvoditi Matijas Jajsle

Bajern je pokrenuo domino efekat i u dva dana sve je završeno, barem što se tiče velike scene. Prvo je objavljeno da će Julijan Nagelsman na leto da preuzme Bajern, zatim je Lajpcig iz Salcburga povukao Džesija Marša, a sada je i šampion Austrije imenovao novog šefa struke, na već uobičajeni način. Iz sopstvenog pogona. Ekipu Red Bul Salcburga od naredne sezone predvodiće 33-godišnji Matijas Jajsle.

Reč je o momku koji dolazi iz Salcburgove filijale Liferinga, ali utisak je da Jajsleu sudbina zapisala da će završiti u ovom timu. On je naime najsjajnije igračke dane imao sredinom protekle decenije kada je kao mladi igrač Hofenhajma izborio plasman u Bundesligu.

Izabrane vesti

Trener je tada bio Ralf Rangnik, čovek čija se reč danas najviše poštuje u kompaniji Red Bul. Verovatno je Rangnik već tada namirisao Matijasov trenerski potencijal.

(2,85) Metalac (2,80) Rad (2,90)

Imao je i igrački, ali 2009. mu je pokidan ligament kolena, odmah potom i Ahilova tetiva, usledile su nove povrede i Jajsle nije imao izbora nego da sa 26 godina, negde 2014, okači kopačke o klin. Odmah je uskočio u trenerske vode i to u Lajpcigu, koji je već tada bio pod patronatom Red Bula. Prvi posao u U16 selekciji kao pomoćnik Sebastijana Henesa, sada Hofenhajmovog šefa struke.

Iz Lajpciga u danski Brondbi kod Aleksnadera Cornigera, bivšeg trenera Štutgarta i naravno Lajpciga. A odatle na klupu U18 ekipe Salcburga i potom u januaru ove godine Liferinga nakon što je Bo Svenson otišao da sačuva Majnc u Bundesligi.

Posle samo 12 utakmica i osam pobeda i šansa života u Salcburgu. A kako je krenulo čini se da će izvesno završiti i u Lajpcigu. U Red Bulu vole da istrpe sopstvene “proizvode”.

Jajsle će, kao i Marš u Lajpcigu, potpisati ugovor na dve godine.


tagovi

Red Bul SalcburgAustrijaAustrija 1Matijas Jajsle

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara