(©Reuters)
(©Reuters)

Salcburg pleše po taktovima Soboslaja, LASK vreba iznenađenje

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.20. | 12:49

Rapid čeka Tirol, Joveljićev Volfzberger udara na Austriju Beč

Preuzeo je Salcburg primat od bečkih velikana osvojivši sedam titula prvaka Austrije u nizu, godinama je bio neprikosnoven i šetao se do naslova prvaka, ali će ove sezone morati dobro da se oznoji kako bi pehar Bundeslige ostao na istoj adresi.

U okviru 11. kola austrijske Bundeslige, Salcburg dočekuje LASK (17.00), ali ne kao lider. Da bljesak LASK-a neće biti kratkog daha potvrđuju i ovosezonski nastupi. Prošlog vikenda smenio je LASK ekipu Red Bul Salcburga sa čela tabele. Promeni na čelu pored trijumfa tima iz Linca kumovao je poraz Salcburga na gostovanju Admiri. Iznenađujuć rezultat kada se baci pogled na tabelu pošto Admira drži fenjer i to su joj jedini osvojeni bodovi u prethodnih sedam rundi i tek druga pobeda.

Izabrane vesti

LASK je u fantastičnoj formi i generalno igra odlično tokom čitave kampanje. Sastav Dominika Talnamera pretrpeo je poraz samo na gostovanju bečkom Rapidu. Nastavio je LASK trend iz prethodnih sezona i miriše da bi ponovo mogao da se bori za titulu. Pre dve godine tim iz Linca završio je tik iza šampiona Salcburga, dok je prethodne sezone imao šest poena prednosti posle ligaškog dela, ali je posustao u šampionskoj zoni i završio tek kao četvrtoplasirani tim.


Fokusirao se Salcburg na Ligu šampiona u protekle dve nedelje kako bi obezbedio plasman u nokaut fazu Lige Evrope. I uspeo je u toj nameri. Stoga ne čudi da su rezultati u Bundesligi trpeli, neočekivano za Salcburg, ali nema sumnje da će u period koji sledi Crveni bikovi drastično podići kvalitet igara i rezultata jer neće igrati na dva fronta.

Problem za Salcburg u pohodu na odbranu titule mogao bi da bude taj što će gotovo sigurno tokom zimskog prelaznog roka ostati bez najboljeg igra – Dominika Soboslaja. Mađar je tražena roba, jedna od najtraženih u ovom trenutku, a karijeru bi trebalo da nastavi u Lajpciju. Iz jednog Red Bula preći će u drugi, a otkupna klauzula trebalo bi da iznosi 25.000.000 evra i da se ceo transfer kompletira do katoličkog Božića.

Uspešniji je Salcburg u međusobnim okršajima, a u prethodna tri sudara odneo je tri pobede (dve u prvenstvu i jednu u Kupu Austrije). LASK ne čeka dugo na trijumf, poslednji put je protiv Crvenih bikova prigrabio tri boda početkom prošle godine i to na gostovanju.

AUSTRIJA 1 - 11. KOLO

Nedelja

14.30: (1.55) Rapid Beč (4.20) Tirol (6.00)

14.30: (2.10) Volfzberger (3.45) Austrija Beč (3.50)

17.00: (1.68) Salcburg (4.00) LASK (4.80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Austrija 1LASK LincRed Bul Salcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara