Daka (© Reuters)
Daka (© Reuters)

Salcburg popustio i prodao gol-mašinu: Patson Daka ide u Lester

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 21:58

Uprkos interesovanju Liverpula, Čelsija, Lajpciga i Rome

Džejmi Vardi godinama lider tima i njegov najbolji strelac. Ovog proleća uz njega i probuđeni Keleči Ihenačo. A od jeseni trebalo bi (i) Lester da ima još jednog produktivnog napadača. Kako stvari stoje, špic Lisica u novoj sezoni biće – Patson Daka.

Reč je o reprezentativcu Zambije, koji nemilice trese mreže u dresu Reb Bul Salcburga i ako ne bude veleobrta, 22-godišnji ofanzivac će se naredne sedmice pojaviti na King pauer stadionu. Prema tvrdnjama sa Ostrva, kao i pojedinih izvora iz Austrije, čelnici Salcburga prihvatili su zvaničnu ponudu Lestera i saglasli se da ovog leta prodaju najboljeg igrača.

Izabrane vesti

Zasad nije poznat iznos novca koji je Lester ponudio Salcburgu, mada se pretpostavlja da je reč o sumi između 22.000.000 i 30.000.000 evra.

Kako god, reklo bi se da je Brendan Rodžers sklopio sjajan posao, jer će dobiti produktivnog igrača. Patson Daka je za poslednje dve sezone u dresu Red Bul Salcburga postigao 61 gol na 96 utakmica u svim takmičenjima. Prosečno, dvaput trese mrežu na tri meča. Naravno, austrijska bundesliga nije ni prići Premijer ligi, ali je Daka prestastao sredinu i potreban mu je novi izazov.

Prošle sezone bio je najbolji strelac prvenstva Austrije (27 golova), zabeležio je najviše udaraca u okvir gola (90 ukupno, prosečno 2,21 po susretu), a od svih pogodaka u prethodnom ciklusu samo jedan je postigao iz jedanaesterca.

Minulih sedmica pominjalo se da je Daka na meti Liverpula, Čelsija, Ljapciga, Rome, međutim, ako je verovati poslednjim informacijama njegova sledeća destinacija je Lester.


tagovi

Red Bul SalcburgPatson Daka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara