Noa Okafor
Noa Okafor

Salcburg se isprsio kao nikad do sad – Okafor za 11.200.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.01.20. | 20:25

Zamena za Minamina stiže iz Bazela

Maksimilijan Veber odlazi u istoriju, novi rekorder Salcburga je Noa Okafor. Kladi krilni fudbaler Bazela (19) novi je rekorder Salcburga, pošto je austrijski šampion izdvojio 11.200.000 evra kako bi iz Švajcarske doveo zamenu za Takumija Minamina.

Okafor je Salcburgovo jedino januarsko pojačanje i stigao je kao direktna zamena za Minamina, koji karijeru nastavlja u Liverpulu.

Izabrane vesti

Isprva je Salcburg nudio 10.000.000 evra, Bazel je odbijao i tvrdio pazar ističući da se za 19-godišnjeg fudbalera interesuje i Mančester Siti. Čak se po švajcarskim medijima pisalo da Bazel traži i celih 20.000.000 evra, ali se na kraju ispostavilo da je to ipak bio samo “vlažni san“ švajcarskog kluba.

Na kraju, pet sati pre isteka zimskog prelaznog roka, Okafor je potpisao za austrijski klub. I sad čekamo da vidimo koliko će vredeti za godinu ili dve, pošto se Salcburg već izdvojio kao jedan od najvećih rasadnika talenata u Evropi.

Samo u ovoj sezoni Salcburg je prodao igrače u vrednosti od 114.750.000 evra. Počevši od Munasa Dabura, Hanesa Volfa, Štefana Lajnera, pa sve do Erlinga Halanda i da ne nabrajamo dalje. Kako radi Salcburg, ne sumnjamo ni da će Austrijanci uspeti da se dobrano naplate i na Okaforu.

(FOTO: Twitter/@RedBullSalzburg)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara