(©Reuters)
(©Reuters)

Salcburg seče kao mačem: Otkaz treneru zbog pregovora sa Al Ahlijem

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 13:00

Matijas Jajsle sad može u Arabiju

Sa Red Bul Salcburgom nema šale. Kad mu se radi iza leđa, to se ne oprašta.

Dobio je Matijas Jajsle šansu kakvoj se nadaju stotine trenera iz Austrije i Nemačke i opet mu je bilo malo. Red Bul Salcburg ga je 2021. promovisao u šefa struke kao vrlo mladog i neiskusnog stručnjaka, mada je on to poverenje opravdao osvajanjem dve titule.

Izabrane vesti

Ali, Jajsleu je to bilo malo. Kada je dobio poziv Al Ahlija iz Saudijske Arabije polakomio se na pare. Salcburg je odbio ponudu sa Bliskog istoka za svog trenera, ali je Jajsle odlučio da radi klubu iza leđa.

Mladi trener je nastavio da pregovara sa Al Ahlijem, verovatno sa namerom da kada se dogovori, dovede Crvenog bika pred svršen čin. Da bi predupredili te igrice i skratili zavrzlame čelnici Red Bula su odlučili danas da – oteraju trenera.

Matijas Jajsle je dobio otkaz i to je potvrđeno informacijom na klupskom sajtu.

Red Bul Salcburg je otpustio trenera Matijasa Jajsla. Razlog je što je 35-ogodišnji Nemac dva dana pre početka nove sezone u Bundesligi izrazio želju da pređe u Al Ahli. Njegovi pregovori sa saudijskim klubom oko uslova su ušli u završnu fazu“, stoji u saopštenju austrijskog prvaka.

Do daljeg klub će sa klupe viditi pomoćni treneri Florens Koh i Aleksander Hauzer.

Generalni menadžer Salcburga Stefan Rajter je dao svoj osvrt na otkaz Jajslu.

Naše gledište je da trener koji je toliko zauzet tražeći novi posao samo dva dana pre početka veoma bitne sezone ne bi trebalo da bude na klupi. Želimo da novu sezonu počnemo novom energijom i rešenošću. Potrebno nam je da svi budu sto odsto fokusirani na svoj posao“, rekao je Rajter.

Sada je Jajsleu otvoren put da preuzme Al Ahli i obogati se. Samo što neće biti baš lepa stavka u njegovom rezimeu kako se rastao sa prvakom Austrije.

A, treneri isto kao igrači grabe u Saudijsku Arabiju. Žorž Žezus je preuzeo Al Hilal, Lukas Kastro, čudotvorac sa brazilskim Botafogom je seo na klupu Al Nasra, dok je Stiven Džerard u Al Itifaku. I sada će im stići Matijas Jajsle


tagovi

Red Bul SalcburgMatijas JajsleAl Ahli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara