Noa Okafor, napadač Salcburga (©Reuters)
Noa Okafor, napadač Salcburga (©Reuters)

Salcburgu niko ne može da stane na put

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.02.22. | 10:25

Rapid iz Beča će u petak od 19.30 časova da dočeka aktuelnog šampiona Austrije na otvaranju prolećne polusezone u Bundesligi

Red Bul Salcburg je vezao osam uzastopnih titula u Austriji, a na sjajnom je putu da osvoji i devetu. Već je postao prvi tim koji je obezbedio plasman u plej-of Bundeslige, a novi korak ka tronu probaće da napravi u petak od 19.30 časova, kada na otvaranju prolećne polusezone gostuje Rapidu u Beču.

Salcburg je tokom leta značajno promenio tim. Veliki broj prvotimaca je otišao, čak 11 njih, a u kasu se slilo oko 67.000.000 evra. Ipak, i podmlađeni Bikovi su prejaki za konkurenciju u zemlji, tako da sada imaju čak 14 bodova više od drugoplasiranog Šturma iz Graca.

Izabrane vesti

Tokom januara u Salcburg je došao Ignas van der Brempt iz Klub Briža za 5.000.000 evra, kao i dvojica mladih Afrikanaca, 19-godišnji Umar Diakite iz ASEK Mimozasa (Obala Slonovače) i 18-godišnji Lorens Agjekum iz VAFA (Gana). Oni su deo Salcburgovog dugoročnog projekta, a austrijsko prvenstvo je idealno za njihovo prvo iskustvo u Evropi.

Rapid Beč nije toliko bezbrižan, njemu svaki poen znači u borbi za plej-of. Pre odlaska na pauzu je vezao četiri meča bez poraza (po dve pobede i remija), ali svi rivali su mu bili ispod njega na tabeli. Protiv ovih bolje rangiranih uglavnom nije prolazio dobro tokom jeseni.

19.30: (6,00) Rapid Beč (4,10) Red Bul Salcburg (1,55)

Sa Salcburgom je igrao samo jednom, u septembru, kada su Bikovi rutinski slavili kao domaćini sa 2:0. Zapravo, Red Bulov tim nije izgubio od Rapida na poslednjih 12 susreta, od februara 2019. godine, a Bečlije su samo jednom izvukle bod. Bilo je 1:1 u novembru 2020. godine.

Od tada je na pet uzastopnih utakmica Salcburg dobio Rapid sa po dva ili više golova razlike, a na poslednje tri mu zeleno-beli nisu postigli ni pogodak. Sličan scenario bismo mogli da očekujemo i ovog petka.

Za loše rezultate Rapida u Beču krive uglavnom strance. Jedina dvojica koji igraju na zadovoljavajućem nivou ove sezone su bivši bek Crvene zvezde Filip Stojković i grčki napadač Taksirhis Funtas, koji je već potpisao predugovor sa Di-Si junajtedom i na leto napušta Austriju. Banjalučanin Srđan Grahovac, Slovenac Dejan Petrović, Japanac Koja Kitagava i Holanđanin Ferdi Drujf jednostavno moraju bolje ovog proleća. Primera radi, Kitagava je napadač, a na 18 mečeva u zeleno-belom dresu ove sezone nije postigao nijedan gol.


tagovi

Austrija 1rapid bečRapid BečRed Bul SalcburgSalcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara