Radost igrača Salcburga (©Reuters)
Radost igrača Salcburga (©Reuters)

Salcburgu sedmi kup u istoriji kluba (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.05.20. | 22:31

Ubedljiva pobeda nad Austrijom Luštenau – 5:0

Dva dana za Red Bul kakva se samo poželeti mogu. Najpre je rival za titulu LASK ostao bez šest bodova odlukom Fudbalskog saveza Austrije, pa je Salcburg izbio na prvo mesto na tabeli, a večeras je stigao i novi trofej u salu Crvenih bikova.

Uoči nastavka šampionata odigrano je finale Kupa Austrije, a tu je Salcburg bez imalo muke pobedio drugoligaša Austriju Luštenau sa 5:0.

Izabrane vesti

I dosta sreće na žrebu, ali i znanja imala je Austrija tokom sezone, došla je do finala, koje je odigrano pred praznim tribinama stadiona u Klagenfurtu. Tu, ipak, nije mogla do novog iznenađenja. Nije ni čestito zapretila.

Poveo je Red Bul posle 20 minuta igre, strelac je bio Soboslai, jedan od najtraženijih evropskih fudbalera uoči letnjeg prelaznog roka. Taj gol je toliko uzdrmao igrače Austrije, da su samo minut kasnije sami sebi zatresli mrežu posle serije grešaka u odbrambenoj liniji. Već tada je sve bilo gotovo.

Na novi gol čekalo se do 53. minuta, kada je Okafor povisio na 3:0, dok se Ašimeru upisao u strelce 12 minuta kasnije. Konačan rezultat postavio je Koita u 79. minutu. Pet golova, pet različitih strelaca...

Salcburg je osvojio sedmi Kup Austrije u istoriji kluba i to sve u samo devet poslednjih godina. Dobili su Crveni bikovi snažan zamajac pred nastavak prvenstva, gde će se sa LASK-om boriti za novu titulu prvaka države.


tagovi

Red Bul SalcburgAustrija LuštenauAustrija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara