FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Salernitani niko ne može da pomogne: Bez pobede skoro pola godine, ni 2:0 nije dovoljno (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.11.23. | 20:30

Da nije Očoe ni bod ne bi odneli iz Ređo Emilije

Samo čudo može spasti Salernitanu ispadanja u Seriju B. Nije promena trenera i dolazak legandarnog Pipa Inzagija umesto Paula Souse promenio donela izlazak iz krize. Od 27. maja klub iz grada na Tirenskom moru ne zna za trijumf u najvišem rangu italijanskog fudbala, a danas ni vođstvo od 2:0 na gostovanju Sasuolu nije bilo dovoljno za tri boda. Domaćin je pojačao gas, veoma lako izjednačio i mogao da pobedi. Samo je sjajni Mekiskanac Giljermo Očoa spasio poraza svoj tim, a ako je 38-godišnji golman najjača karika neke ekipe to dovoljno govori o igračkom potencijalu tog tima.

Nije se tim Pipa Inzagija nadavao golova u dosadašnjem toku sezone, samo šest na 11 utakmica pred današnji duel nisu ulivali poverenje u efikasnost na stadionu Mapei. Kako je i Sasuolova odbrana daleko od čvrste, stvorila se šansa da gost čak i tako neefikasan napravi problem. Već u četvrtom minutu Salernitana je munjevito napala i iz tri poteza došla do gola gostiju. Pas Paskvalea Mazokija bio je pravovremen taman toliko da Čukvubuikem Ikvuemesi ne bude uhvaćen u ofsajdu. Mladi Nigerijac stuštio se ka golu veterana Andreee Konsiljija i bocnuo loptu ispod već desetu sezonu golmana Sasuola (gol pogledajte OVDE). Za 22-godišnjeg Afrikanca ovo je prvi pogodak u Seriji A, otkako je pristigao letos za nešto manje od 2.000.000 evra iz slovenačkog Celja.

Izabrane vesti

Na pogon momaka sa Crnog kontinenta pojavila se ozbiljna nada navijačama Salernitane da bi njihovi izabranici konačno mogli do prvog ligaškog triujumfa u sezoni. Možda i jedina svetla tačka u tekućoj takmičarskoj godini, Senegalac Bulaje Dija pokazao je svu svoju snagu i udarcem sa oko 13,14 metara "pocepao" mrežu Konsiljija za vođstvo od 2:0 već u 17. minutu. I to je bilo praktično sve što je Salernitana pokazala ove večeri u Emiliji Romanji.

Od tog trenutka krenula je prava opsada gola kultnog Meksikanca Giljerma Očoe. Odlični Sombreros ne posustaje ni u 38. godini, ima kvalitet za lige "petice", ali je baš u klubu u kom je biti golman najnezahvalnija uloga. Ništa nije mogao da učini u 36. minutu kada mu se Kristijan Torstvet ušetao u gol. Toliko je zadnja linija Salernitane porozna da nije mogla da isprati brzinu Šveđanina. Ostao je bivši igrač Genka sam na daljoj stativi, pošto mu je loptu pred samu gol-liniju poslao Urugvajac Matijas Vinja i lagano je zakucao za smanjenje zaostatka.

Da je možda ipak Serija B prava mera za Salernitanu u ovom trenutku videlo se po totalnoj nemoći da iznese loptu iz sopstvenog šesnaesterca pod naletima domaćina. Retko kada su zadržavali posed lopte duže od par sekundi, slali lopte što dalje od gola i već na poluvremenu "prestali" da igraju fudbal. Već u osmom minutu nastavka usledila je neminovna kapitulacija. Ušetao se Torstvet u šesnaesterac "svetlosnom" brzinom za spor vezni red gostiju i opet savladao Očou ostavljenog na vetrometini.

Zaslužila je Sasulo tri boda, propustio još tri velike šanse do kraja utakmice preko Džeremija Toljana, Samuelea Mulatorija i Domenika Berardija, ali je Očoa izlazio kao pobednik.

Posle 12. kola zakucana je za dno sa samo pet bodova i bez ikakvih naznaka da se bilo šta promeni nabolje. Nije mnogo bolji ni Sasuolo, mada nije u tako kritičnoj situaciji. Ima četiri boda iznad zone ispadanja, ali je bez trijumfa od 27. septembra i pobede nad Interom na Đuzepe Meaci.

SERIJA A - 12. KOLO

Petak

Sasuolo - Salernitana 2:2

/Torstvet 36, 53 - Ikvuemesi 5, Dija 17/

20.45 Đenova - Verona

Subota

15.00 Leče - Milan

18.00 Juventus - Kaljari

20.45 Monca - Torino

Nedelja

12.30 Napoli - Empoli

15.00 Fjorentina - Bolonja

15.00 Udineze - Atalanta

18.00 Lacio - Roma

20.45 Inter - Frozinone



tagovi

Serija ASalernitanasasuolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara