Stadion Šalkea (©Reuters)
Stadion Šalkea (©Reuters)

Šalke ostao bez najvećeg finansijera, odlazi i Gasprom

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.06.20. | 18:59

Deluje da su teški dani pred klubom iz Gelzenkirhena...

Dugogodišnji predsednik Šalke i glavni finansijer tog kluba - Klemens Tenis, podneo je ostavku na sve funkcije u klubu. Navijači su nedeljama unazad tražili njegov odlazak, pritisak je bivao sve veći, da bi masovno izbijanje zaraze koronavirusom u njegovoj kompaniji koja se bavi preradom mesa dodatno dodatno uticala na ovu odluku.

Odlaskom Tenisa klub iz Gelzenkirhena naći će se u vrlo neprijatnoj situaciji, pošto dugovanja iznose više od 200.000.000 evra. A nemački mediji pišu da bi Tenisovo povlačenje moglo da znači i povlačenje Gasproma iz kluba, pošto je ugovor sa ruskom naftnom kompanijom sklopio lično poznati biznismen. I to na osnovu bliskog, gotovo drugarskog odnosa sa Vladimirom Putinom.

Izabrane vesti

Iza Šalkea je užasno loš drugi deo sezone i katastrofalna serija od 16 utakmica bez pobede. To je najlošiji niz u istoriji rurskog kluba...

Za vreme predsednikovanja Klemensa Tenisa (od 2001) Šalke je osvojio tri DFB kupa i u deset navrata ulazio u Ligu šampiona. Jednom je dogurao do polufinala i dva puta do četvrtfinala elitnog takmičenja.

Sva je prilika da su sada pred Rudarima teška vremena.


tagovi

Klemens Tenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara