Darko Čurlinov protiv Minhena (©Reuters)
Darko Čurlinov protiv Minhena (©Reuters)

Šalke se nije vratio kući posle ispadanja od Minhena 1860, spremao se za Hajdenhajm u Bavarskoj

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 14:22

Cvajta: Rudari posle eliminacije iz Kupa od trećeligaša večeras igraju na Fojt areni u sklopu 12. kola

Posle šokantnog poraza od Minhena 1860 u drugom kolu DFB kupa, Šalke će morati da zapne da se vrati na pobednički put kada se večeras suoči sa Hajdenhajmom na premijeri 12. runde Cvajte (18.30). Taman kada se činilo da su Rudari našli pravi kurs, desila se još jedna gorka pilula.

Eliminacija od trećeligaša nije samo sputala tim iz Gelzenkirhena da dogura što dalje u prestižnom takmičenju, već i od finansijske nagrade za prolaz u narednu fazu, koja nije nimalo naivna ako se u obzir uzme loša situacija u klubu. U prevodu, Šalke je ostao bez 515.000 evra.

Izabrane vesti

18.30: (2,70) Hajdenhajm (3,25) Šalke (2,65)

Trener Rudara Dimitrios Gramozis i njegovi igrači nisu se vraćali kući posle meča sa Lavovima, već su ostali u bavarskoj prestonici i tamo su sutradan odradili trening pre nego što su se u četvrtak uputili u Hajdenhajm.

"Tim je razočaran, zaista smo želeli da prođemo u sledeću rundu. Odigrali smo bolju utakmicu. Sada očekujemo drugačije lice u Hajdenhajmu. Mislim da je pozitivno što smo ostali u Minhenu kao grupa nekoliko dana. Mogli smo intenzivnije da uđemo u diskusije i da razgovaramo u opuštenoj atmosferi. Mislim da je to veoma važno. Primetio sam na terenu da su momci koncentrisani i da žele da pokažu bolje izdanje", rekao je Grk.

Gramozis je pun hvale za rivala i njegovog trenera Franka Šmita.

"On radi sjajan posao iz godine u godinu. Hajdenhajm svake sezone selektivno pojačava tim kako bi se doveo u situaciju za promociju. Frank Šmit zahteva igru sa mnogo intenziteta".

-----------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------

Promocija u Bundesligu ostaje prioritet za ekipu Dimitriosa Gramozisa, tako da ipak neće izgubiti previše zbog poraza od Minhena 1860. Domaćin, Hajdenhajm, nije u dobroj formi u poslednje vreme. Izgubio je na poslednje tri utakmice zaredom, zbog čega je pao na 11. mesto na tabeli.

Dve strane se nikada nisu suočile. Šalke je bio dobar gost ove sezone, pošto je pobedio četiri i izgubio samo jednu od pet utakmica u gostima. Hajdenhajm je samo jednom izgubio kod kuće u tekućoj kampanji, i to na poslednjem susretu od Sank Paulija 4:2.


tagovi

CvajtaHajdenhajmŠalke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara