Foto: Reuters
Foto: Reuters

Salomon Rondon kao u najboljim danima: Het-trik na povratku u reprezentaciju posle godinu dana

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.01.22. | 01:20

Napadač Everton ugasio tračak nade Boliviji da može u Katar - 4:1 (2:1)

Nisu u Venecueli računali na Salomona Rondona u aktuelnim mundijalskim kvalifikacijama. Hoze Peseiro pozvao ga je jedino za drugo okupljane, još sredinom novembra 2020. godine, njegov naslednik Leo Gonzalez tokom tromesečnog mandata nijednom. I pitanje je kako bi Venecuela stajala na tabeli da su se još koji put setili najboljeg strelca u istoriji reprezentacije.

Hoze Pekerman je za razliku od prethodne dvojice znao da u Rondonovim kopačkama i dalje ima baruta, uputio mu poziv, prvi posle više od godinu dana, a napadač Evertona je znao da mu se oduži. I to još kako! Na debiju argentinskog stručnjaka na klupi La Vinotinte protiv Bolivije Rondon je postigao het-trik i doneo Venecueli treću pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo – 4:1 (2:1).

Izabrane vesti

Neće ovaj trijumf mnogo pomoći Pekermanovoj selekciji, i dalje je poslednjeplasirana sa deset bodova, devet manje od petoplasiranog Urugvaja, te u poslednja tri kola ulazi bez rezultatskog imperativa i matematičkih šansi da bukira kartu za put u Katar. Bolivija ju je s druge strane imala, ali je porazom u Barinasu šanse svela na minimum, jer osim što ima četiri boda zaostatka za pomenutim Urugvajem, ni raspored joj ne ide na ruku, s obzirom na to da je očekuju okršaji sa Čileom, Kolumbijom i Brazilom...

Žaliće u Venecueli što ranije nisu Rondona pozvali u pomoć, jer kada 32-godišnjak igra, Venecula ima čemu da se nada. U četvrtom kolu je golom u 81. minutu srušio Čile, večeras u 15. het-trikom kao maljem rapršio nade Bolivijcima da mogu do da mogu do istoriskog prvog plasmana na kontinentalnu smotru i podsetio na svoje najbolje dane kada je u dresovima Vest Broma i Njukasla zadavao muke čak i najboljim premijerligaškim defanzivcima.

U Evertonu pak druga priča, na 13 utakmica u Premijer ligi - osam počeo - samo jedan gol, pa je večeras za svega 43 minuta nadmašio učinak iz aktuelne sezone sa klupskog nivoa. Sredinom prvog dela pogodio je glavom na ubacivanje Oskara Gonzaleza, deset minuta kasnije se odlično snašao na malom prostoru i udarcem u dalji ugao uhvatio golmana Bolivije Karlosa Lampea na krivoj nozi, da bi sredinom nastavka demonstrirao kretnju i završnicu igrača premijerligaškog kalibra. Tri u razmaku jednog poluvremena, dovoljno da se dodatno učvrsti na prvom mestu večne liste najboljih strelaca venecuelanske reprezentacije sa 34 pogodaka. Od aktuelnih igrača najbliži mu je Žozef Martinez sa 11, odnosno Darvin Mačis sa devet, od kojih je jedan postigao večeras.

Rondon je pride sa večerašnja tri pogotka najbolji strelac Venecuele u kvalifikacijama, ukupno ih ima četiri, a podsetimo, ukupno je odigrao četiri utakmice...

JUŽNA AMERIKA, KVALIFIKACIJE ZA SP U KATARU – 15. KOLO

Četvrtak

Ekvador - Brazil 1:1 (0:1)

/Tores 75 - Kazemiro 6/

Paragvaj - Urugvaj 0:1 (0:0)

/Suarez 50/

Petak

Čile - Argentina 1:2 (1:2)

/Bereton 21 - Di Marija 10, Martinez 34/

Kolumbija - Peru 0:1 (0:0)

/Flores 85/

Venecuela - Bolivija 4:1 (2:1)

/Rondon 24, 34, 67, Mačis 55 - Miranda 38/



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.Salomon Rondonreprezentacija Venecuelereprezentacija Bolivije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara