Lazar Samardžić (printscreen, instagram©lakisamar10)
Lazar Samardžić (printscreen, instagram©lakisamar10)

Samardžić podigao Tadićevu desetku: Majko, Srbija zove! Cilj je Euro 2024.

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 13:57

"Predstavljena mi je jasna perspektiva i stvorio se osećaj da mogu odmah da dobijem važnu ulogu..."

Veliko pojačanje na duge staze dobila je fudbalska reprezentacija Srbije u Lazaru Samardžiću. Orlovi će u budućnosti biti jači za momka koji ove sezone predstavlja jedno od otkrovenja Serije A i koji bi priliku da debituje mogao da dobije već u petak (20.45) kada Srbija protiv Litvanije na stadionu Rajko Mitić bude otvarila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Najmlađi fudbaler italijanske elite koji se ove sezone prvi domogao učinka od bar tri prvenstvena gola i tri asistencije, trebalo bi Orlovima da donese novu svežinu u veznom redu, a tri dana pre okršaja protiv Litvanije, novopečeni vojnik Dragana Stojkovića Piksija oglasio se putem svog instagram profila.

Izabrane vesti

Objavio je fotografiju na kojoj je podigrao dres kapitena Dušana Tadića uz koju je objasnio put do dresa Srbije.

"Poslednjih nekoliko nedelja bavio sam se pitanjem od izuzetne važnosti za moju sprtsku budućnost. Nakon brojnih razgovora sa porodicom, prijateljima i naročito selektorom Draganom Stojkovićem, odlučio sam da igram za Srbiju, za domovinu mojih roditelja. Moja porodica i ja samo ekstremno ponosni zbog poziva, a to je ujedno i nagrada za moja dostignuća", napisao je Samardžić na svom instagramu i nastavi: "Moj cilj je bio i ostao Evropsko prvenstvo 2024. godine. Predstavljena mi je jasna perspektiva i stvorio se osećaj da mogu odmah da dobijem važnu ulogu. Spreman sam da dam sve i ne mogu da dočekam da se nađem na terenu sa timom prvi put!"

Uprkos tome što je odabrao seniorski tim Orlova, Lazar nije zaboravio vreme provedeno u mladoj reprezentaciji Nemačke gde je prošao sve selekcije, od U15 do U21.

"Uvek mi je bila čast što bio deo mlade reprezentacije i zahvalan sam za sve to vreme tokom kojeg sam imao priliku da iskusim različite timove. Veliku zahvalnost i poštovanje posebno dugujem Antoniju Di Salviju koji je verovao u mene. Naravno da ću uvek držati fige momcima."

Na kraju pisanog obraćanja, fudbaler Udinezea je poentirao.

"Sada je vreme za ispunjenje velikog sna - Majko, Srbija zove!"


tagovi

Lazar Samardžićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara