Lazar Samardžić (Reuters)
Lazar Samardžić (Reuters)

Samardžićev agent o propalom transferu u Inter, Juventusu, reprezentaciji, Evropskom prvenstvu...

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.11.23. | 09:50

Srpski reprezentativac nigde ne žuri ali je svestan interesovanja

Prethodnih godinu dana bilo je možda i najbitnija raskrsnica u karijeri Lazara Samardžića jer je morao da donese neke bitne odluke za dalji razvoj. U reprezentativnom fudbalu je izabrao Srbiju iako se interesovala i Nemačka, a u klupskom mu je propao skoro dogovoren transfer u Inter i ostao je u Udinezeu.

Iako je mogao da sada igra Ligu šampiona sa Nerazurima i bori se za trofeje, kao i da se nada pozivu Pancera za EURO, izabrao je teži put sa Udinezeom i Srbijom.

Izabrane vesti

Mladi Srbin rođen u Nemačkoj sada igra sezonu za iskorak u klupskoj i reprezentativnoj karijeri.

„Pre svega, Evropsko prvenstvo će predstavljati ogroman događaj za njega i njegovu porodicu. Posebno jer se igra u Nemačkoj gde je rođen i odrastao. Veliki turnir poput ovoga je uvek bio njegov san i zato je izabrao da igra za Srbiju. Iako do sada nije imao veliku minutažu u reprezentaciji, polako se adaptira se na tim, taktiku i stil igre. Nada se da će dobiti veću šansu na leto. Siguran sam da će mu to pomoći da se razvije kao igrač i osoba. Već je proveo dosta vremena sa iskusnijim igračima koji su osvajali trofeje i sigurno će mu oni pomoći da napreduje. Sada samo treba da nastavi sa dobrim partijama u klubu”, rekao je za italijanske medije Samardžićev agent Karsten Rikart.

Propali transfer u Inter zbog upliva raznih agenata letos je i dalje tema koja na Apeninima privlači pažnju.

„Lazar je uvek bio profesionalac. Naravno da je bio razočaran onim što se desilo sa Interom. Ko ne bi? Ali to na kraju nije imalo uticaja na njega. Ima tek 21 godinu i ovo sigurno nije bila poslednja šansa. Sada je to sve iza njega, odmah je prebacio fokus na Udineze i kao što vidite, opet dokazuje vrednost. Još jedna sezona na Friuliju će mu biti od koristi za karijeru“.

Sada se sve češće pominje Juventus kao buduća destinacija s obzirom da ga je Juveov direktor Kristijano Đuntoli želeo i dok je obavljao ovaj posao u Napoliju.

„Zasad sve ide kako treba i ne bih komentarisao glasine. Očigledno, Juve je veliki klub sa velikom tradicijom. Kao i neki drugi klubovi. Lazar ima validan ugovor do 2026. Sada je najvaženije da na razmisli gde mu se pruža najbolja prilika za napredak i koji koraci će mu najviše koristiti za karijeru. Trenutno je to Udineze. Laki je srećan tamo. Iako je spreman za sledeći korak, ne treba da žuri. I dalje je jedan od najinteresantnijih mladih igrača u ligi. Ako se u budućnosti pojavi nešto što će mu pomoći u karijeri i zadovoljiti sve strane, spremni smo na razgovore“.  


tagovi

Lazar Samardžić

Obaveštavaj me

Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara