©Reutrer
©Reutrer

Šamari za PAO i OLI u grčkim derbijima: Dvoglavi orlovi se izdvojili na vrhu šampionske trke

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.24. | 21:50

PAOK savladao Panatinaikos u gostima sa 3:2, AEK u nadoknadi slomio Olimpijakos (1:0)

Panatinaikos i Olimpijakos su doživeli poraze u današnjim derbijima plej-ofa za šampionsku titulu, pa su se "Dvoglavi orlovi" AEK i PAOK osamostalili na čelu tabele. OPAP Arena je dovedena do uslijanja u prvom minutu nadoknde, kad je Niklas Elijason krunisao kontranapad svoje ekipe, doneo pobedu žuto-crnima i ostavio ih na dva boda udaljenosti od Panatinaikosa - 1:0 (0:0).

Svoje zapažene trenutke imao je i Mijat Gaćinović, koji je na terenu proveo 70 minuta, a u 26. minutu je vrlo lako mogao da donese prednost domaćinu. Ipak, njegov udarac je prohujao preko prečke Olimpijakosovog gola.

Izabrane vesti

Gosti iz Pireja su u prvom poluvremenu pretili preko Masurasa i El Kabija, ali je večeras izuzetan bio Jorgos Atanasijadis, koji je zaustavio i pokušaje Želsona Martinsa i Stefana Jovetića u završnici meča. AEK je takođe opasno pretio u drugih 45 minuta. U 62. minutu je poništen pogodak Nordina Amrabata zbog ofsajda, dok je u 78. minutu Stiven Zuber uzdrmao prečku gostujućeg gola.

Olimpijakosova odbrana je bukvalno zaslapa u nadoknadi, što je iskoristio Petros Mantalos i uposlio Elijasona, koji je potom matirao nemoćnog Konstantinosa Colakisa.

Nešto ranije danas kratkotrajan proboj na vrh tabele izvršio je PAOK, koji je na stadionu Apostolos Nikolaidis srušio Panatinaikos i ostavio ga na trećem mestu sa 59 bodova - 3:2 (2:1).

PAOK je iskoristo velike defanzivne greške Panatinaikosa i pogrešne odluke Fatiha Terima u izboru formacije. Legendarni Turčin se odlučio za 4-3-1-2, što je odgovaralo rastrčanim gostima i omogućilo im da dejstvuju iz ubitačnih kontranapada.

Kiril Despodov bi mogao da se ispostavi kao ključni faktor u borbi za šampionsku titulu u grčkom fudbalu. Današnji pogodak u drugom minutu bio mu je 13. u sezoni za solunski tim, uz 12 asistencija, a može se reći da je predstavljao ključan detalj za dalji razvoj dešavanja na terenu.

Filip Mladenović odigrao prvo poluvreme za PAO, posle čega ga je zamenio Huankar, dok je kod gostiju, Andrija Živković na isteku časa igre zaustavio izuzetno potrošenog Despodova.

Uzbuđenja u grčkom fudbalu su tek počela, pošto već u sredu Panatinaikos dočekuje AEK, dok će naredng vikenda AEK ugostiti PAOK.

GRČKA 1, PLEJ-OF, 28. KOLO:

AEK - Olimpijakos 1:0 (0:0)

/Elijason 90+1/

Aris - Lamija 3:1 (0:0)

/Sulejmanov 55, Molo 56, Brabec 59 - Kontonikos 89/

Panatinaikos - PAOK 2:3 (1:2)

/Bernard 29, 90+3 - Despodov 2, Tomas 37, Švab 89/



tagovi

Kiril DespodovMijat GaćinovićFilip MladenovićAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara