Samjuel Eto (©Reuters)
Samjuel Eto (©Reuters)

Samjuel Eto: PSŽ može da osvoji sve, Benzema je potcenjen igrač, teško mi je da vidim Murinja u Romi

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.09.21. | 17:56

„Mbape će zauzeti mesto Mesija i Ronalda kada se povuku“, kaže legendarni Kamerunac

Veliki napadači kakav je bio Samjuel Eto ne mogu da ostanu ravnodušni na ofanzivnu mašineriju kakvu je napravio Pari Sen Žermen.

Kamerunac je pričao sa španskim medijima na panelu u Madridu, a u centru pažnje, na početku, bio je francuski gigant i drim tim koji je napravio.

Izabrane vesti

„Tim koji su Al Kelaifi i njegovi saradnici napravili je spektakularan. Imaju razloga da veruju da mogu da osvoje sve što se osvojiti može. Nisam verovao, kao ni ostali, da će Mesi otići iz Barselone. Mislim da je malo ko to očekivao. Ali i to je fudbal, specifičan svet u kojem ne možete baš sve da predvidite šta će se dogoditi“, rekao je Eto.

Po njegovom mišljenju, PSŽ je napravio veliku stvar dovođenjem Mesija i Serhija Ramosa.

„Obojica su veliki igrači i privilegija je za PSŽ što ih ima u timu. Pariz kao grad je jedan od najlepših na svetu, a klub je jedan od onih u mom srcu. To je vrlo dobra sredina za njih. Oni su navikli na pritisak. Znaju kako da se nose s tim. Posle 20 godina karijere, ništa se kod njih neće promeniti. Naprotiv, za PSŽ je dobro da ima ovakve igrače u sastavu“.

A, nikako ne bi trebalo zaboraviti da je i Kilijan Mbape ostao među Svecima.

„Ne znam kakve je ponude imao, ali sam srećan što je ostao u PSŽ-u. Govorio sam i ranije: Imamo dva monstruma, Ronalda i Mesija, ali oni su sve bliži kraju karijera. Svi mi želimo da oni igraju doveka, jer ono što pokazuju na terenu je neverovatno. Kada oni odu, drugi će morati da stupe na njihova mesta, a jedan od tih igrača je Mbape“.

I Haland.

Haland je zver, ali Kilijan je Kilijan“.

Dobio je Eto i pitanje da li je Karim Benzema večito potcenjeni igrač.

Sigurno da nije na mestu na kojem bi trebalo da bude. Ali, dešavaju se takve stvari u fudbalu. Da se ja pitam, on bi bio jedan od kandidata za Zlatnu loptu poslednjih godina. Bilo je takvih potcenjenih igrača i ranije, kao što su Maldini, Roberto Karlos, Raul... Veoma važni igrači, koji nikada nijedno individualno priznanje nisu dobili“.

Sarađivao je i osvajao najveće trofeje sa Gvardiolom i Murinjom, pa je Eto izneo i stav o njima dvojici.

„Sa Gvardiolom smo u prvoj sezoni osvojili sve, ali je Pep imao neverovatan tim. Sa Murinjom je bila neka druga priča. Pokazao nam je da i sa drugačijim tipom igrača mogu da se osvajaju trofeji. Bilo mi je zadovoljstvo da igram za njega u Interu. Teško mi je kao interisti da ga vidim na klupi Rome, ali i dalje mi je prijatelj“, podvukao je Samjuel Eto


tagovi

Samjuel EtoReal MadridLionel MesiPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara