Umtiti (© Reuters)
Umtiti (© Reuters)

Samjuel Umtiti otvorio dušu: Četiri godine zatvora u Barseloni

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 09:39

„Ne znam da li je depresija, ali nisam hteo iz kuće da izađem“, kaže francuski štoper

Nikad nije bio igrač za Barselonu, ali nije baš ni da su ga Katalonci mazili. Bar se tako osećao Samjuel Umtiti tokom boravka na stadionu Nou Kamp i priznaje da se borio sa velikim psihološkim problemima, a oni često umeju da sputaju sportiste.

Zato je francuski štoper rešenje pronašao odlaskom u Italiju, u vidu pozajmice Lečeu, ali i njemu padne mrak na oči kad pomisli da bi trebalo da se vrati u Kataloniju za nekoliko sedmica.

Izabrane vesti

U Barseloni sam proveo četiri godine u zatvoru, a jedino što sam želeo je da budem poštovan i prihvaćen. To se desilo samo na početku, kad sam iz Liona stigao u Španiju i igrao na visokom nivou. Posle toga sam počeo da osećam da mi ne veruju, osećao sam se loše zbog toga, pošto sam shvatio da mi niko više ne veruje“, poverio se Umtiti medijima na Apeninima.

Najveći Umtitijev problem je što je u Barselonu stigao kad se klub suočavao sa nagomilanim problemima, na i van terena, zbog čega, između ostalog, nije uspeo da se prilagodi, niti ispuni očekivanja.

Ne znam da li je u pitanju bila depresija, ali je svakako bilo komplikovano na svim nivoima. Zatvarao sam se u sebe, odbijao prisustvo ljudi. Sećam se perioda kad ni kuću nisam želeo da napustim. Prijatelji su me savetovali da bi najbolje bilo da izađem i razbistrim misli, ali sam ih odbijao i želeo da budem sam“.

Ukupno 133 takmičarska meča odigrao je za Barsu, osvojio dve titule, tri Kupa kralja, ali kad bi se merio doprinos Umtitija teško da je bio presudan. Mada, često su ga i povrede sputavale i zato posle 23 meča u Seriji A ove sezone deluje kao da se ponovo rodio.

„Početni period boravka u Lečeu sam tretirao kao izazov. Znao sam da je u rangu osvajanja titule ako i u ovom periodu karijere pokažem da mogu da igram na zahtevnom nivou. Dobro se osećam, jer sam ovde ponovo pronašao osmeh i na tome sam zahvalan navijačima“.

Ugovorom je vezan za Barselonu do leta 2026, međutim, sve glasnije se priča da bi na nagovor Aleksandra Lakazeta mogao nazad u Lion.

Pre nekog vremena, moj prijatelj Lakazet je došao da me poseti na stadionu Vi del Mare. Pomislili smo da bi bilo dobro da odigramo još koju sezonu zajedno, pre nego što se penzioniše. Mada, sad mislim samo o tome kako da pomognem Lečeu da se spase“, dodao je Samjuel Umtiti.


tagovi

Samjuel UmtitiBarselonaLeče

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara