Petar Ratkov (©MN Press)
Petar Ratkov (©MN Press)

Samo da (opet) bruka ne bude...

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.11.23. | 09:11

Mlada reprezentacija Srbije dočekuje Englesku na TSC areni u Bačkoj Topoli (17 časova, TV Arena Premium 1) sa novim kormilarom, Ljubinkom Drulovićem

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Pre malo više od mesec dana je Engleska demonstrirala silu i nanela jedan od najtežih poraza Orlićima u istoriji srpskog fudbala. Čak devet puta je loptu iz gola morao da vadi Veljko Ilić, a prilika za popravni njemu i saigračima stigla je vrlo brzo, i to baš u Bačkoj Topoli gde trenutno stasava mladi čuvar mreže. On i saigrači iz reprezentacije, na čelu sa novim selektorom Ljubinkom Drulovićem pokušaće da konsoliduju redove i naprave ogroman iskorak u odnosu na prethodni okršaj dve selekcije.

Izabrane vesti

Ukrajina je u međuvremenu nadvisila četu Lija Karlsija pa tabela kaže da su današnji rivali bodovno poravnati, uz naravno negativnu gol razliku Srbije. U slučaju pobede, mlada reprezentacija Srbije preskočiće na tabeli Mlade lavove i uključiti se u borbu za plasman na Evropsko prvenstvo koje se igra 2025. u Slovačkoj.

TSC arena i navijači Srbije imaće priliku da vide okršaj dve mlade reprezentacije koje vode bitku u okviru grupe F kvalifikacija za prvenstvo Starog kontinenta. Meč se igra danas od 19 časova (TV Arena Premium 1), a pravu će deliti sudija iz Danske, Peter Kjersgard.

17.00: (7,50) Srbija M21(4,60) Engleska (1,37)

Nije samo u pitanju susret dve selekcije u borbi za plasman, već i svojevrsno odmeravanje snaga, merilo kvaliteta domaćeg prvenstva. Vrvi od premijerligaških igrača selekcija Engleske, pa je dovoljno samo videti da se na spisku nalaze Harvi Eliot, Noni Madueke ili Tino Livramento.

Uostalom, prva utakmica je dala svoj sud. Došlo je do kadrovskih promena u mladoj selekciji Srbije, ceh je platio Dušan Đorđević, a dirigentsku palicu je sada preuzeo Ljubinko Drulović. Ostaje da se vidi hoće li orkestar zasvirati neku drugačiju, veseliju muziku. Možda po notama novog selektora bolje zaigra kompletna odbrana a golgetersku seriju nastavi Vladmir Lučić. Već je tim uspeo da pokaže kakvu takvu reakciju, jer su posle debakla na Siti graundu u Notingemu uspeli da slave protiv vršnjaka iz Severne Irske u Lurganu.

Utakmica je veoma bitna za Orliće i iz takmičarskih razloga. U slučaju poraza, vodeća Ukrajina bi pobegla na čak šest bodova razlika, Engleska na tri, a Srbiju tek čekaju dueli sa liderom grupe. Svestan je svega i Ljubinko Drulović, koji navodi da će sastav koji će izaći na megdan Mladim lavovima zavisiti od toga u kakvom su ritmu njegovi fudbaleri. Orlići moraju da daju sve od sebe i pokažu pre svega veliku želju, smatra novi selektor.

Pripremamo se ozbiljno, izvršili smo analizu Engleza i iskoristili ovaj period da upoznamo bolje neke naše igrače. Za utakmicu želim igrače koji su u ritmu i koji su maksimalno spremni da iznesu jednu ovakvu utakmicu. Radi se o jakom protivniku, veliki broj njihovih igrača igra Premijer ligu, u velikim klubovima. Ozbiljan protivnik nas očekuje, ali rekao sam igračima da moramo da verujemo, pokažemo ambiciju i damo svoj maksimum”, rekao je selektor Orlića.

U sastavu će se naći i nekadašnji centarfor TSC-a na čijem se stadionu igra utakmica, Petar Ratkov. Stigao je napadač Salcburga i da debituje za Orlove, da bi usled pojačane konkurencije i povratka Dušana Vlahovića bio prekomandovan nazad u mladu reprezentaciju. Već je imao prilike da igra protiv nekih od fudbalera Engleske ofanzivac Srbije, kada su dve reprezentacije odmerile snage na Evropskom prvenstvu za omladince.

Poznajem ekipu Engleske, s obzirom da smo se susreli na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina. Pratim većinu igrača, igraju u jakim evropskim takmičenjima. Očekujem da uđemo hrabro u meč, da opravdamo grb koji nosimo svojim zalaganjem, da odradimo na terenu sve što selektor traži od nas. Nadam se da ću pomoći saigračima svojim iskustvom i zalaganjem. Pokušaćemo da igramo najbolje što možemo”, rekao je Petar Ratkov.

Dodatna motivacija fudbaleru austrijskog prvaka biće i povratak na teren gde je beležio do sada najbolje partije u karijeri.

Igra se na stadionu koji je moja druga kuća, koji jako volim. Navikao sam na taj teren i, naravno, na taj zvuk mreže. Nadam se da ću se u subotu podsetiti lepih uspomena koje nosim iz Bačke Topole”, naveo je Ratkov.



tagovi

Petar RatkovMlada reprezentacijaLjubinko Drulovićmlada reprezentacija engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara