Florin Tanase (©AFP)
Florin Tanase (©AFP)

Šampion bez napadača, šansa za FCSB

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.03.21. | 13:36

Derbi rumunske elite igra se na Nacionalnom stadionu u Bukureštu. Kluž bez četvorice igrača stiže u prestonicu. Bitka za prvo mesto pred plej-of

Može li ove godine da dođe do primopredaje krune u Rumuniji? Tri sezone uzastopno titula u Ligi 1 je završavala u Transilvaniji, u vitrinama Kluža. Prošle godine je Krajova bila najozbiljniji rival šampionu, a ove je gigant iz Bukurešta, FCSB. Ova dva tima odigraće do kraja šampionata još tri meča, pa bi njihovi međusobni dueli mogli da odrede pitanje prvaka naših istočnih suseda.

Pred poslednja tri kola prvog dela prvenstva ova dva tima su poravnata na čelu tabele. Posle ove faze igraće se plej-of za šampiona u kome će biti šest najboljih timova u ligi. Igraće se dvokružni sistem sa 10 kola.

Izabrane vesti

19.30: (2,65) FCSB (2,95) Kluž (2,95)

Protekle zime FCSB je ostao bez bisera, najboljeg igrača lige Denisa Mana koji je za 13.000.000 evra pojačao Parmu. Klub je napustio i Sergiju Buš koji je otišao u Južnu Koreju. I bez njih dvojice tim kontroverznog vlasnika Điđija Bekali igra dobro, preti Klužu. FCSB je ubedljivo najefikasniji tim lige. Postigao je 53 gola (skoro dva po meču). Na svom terenu, gigant iz prestonice je na 13 mečeva sakupio 34 boda, odnosno ima 11 trijumfa i samo po jedan remi i poraz. Na svom terenu lider postiže skoro dva i po gola po meču.

Najbolji strelac rumunskog prvenstva je Florin Tanase, napadač FCSB-a, nova „zlatna koka“ kluba. On je u prethodnim prelaznim rokovima bio na meti timova iz najjačih liga i nema sumnje da će na leto da napusti Bukurešt.

.................................................

* Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

................................................

Kluž je imao krizu na početku sezone. Klub je napustio trener Dan Petresku, tvorac najvećih uspeha tima iz Transilvanije, a nasledio ga je Edvard Jordanesku. Šampion je u seriji od četiri pobede.

Kluž će biti oslabljen u derbiju. Trojica napadača su zaražena virusom korona i u karantinu su - Mario Rondon, Gabrijel Debeljuh i Valentin Kostače. Povređen je Bilel Omrani. Mnogo toga će zavisiti od veterana Ćiprijana Deaka.

U prvom delu sezone Kluž je na svom terenu pobedio sa 2:0. Tradicija poslednjih godina je na strani šampiona koji je dobio četiri vezane utakmice protiv najtrofejnijeg rumunskog kluba. Tim iz Bukurešta za poslednjih 360 minuta nijednom nije zatresao mrežu Kluža.

Trener FCSB Toni Petrea kaže da za njegov tim plej-of počinje večeras.

"Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu, dolazimo posle dobrog perioda, imamo samopouzdanja i verujemo u pobedu. Moramo da nametnemo svoju igru. Znamo da se sastajemo sa agresivnim timom, koji je u dobroj formi, ali to bi trebalo da bude nešto što nas motiviše. Verujem da naš rival ima veliki izbor igrača i da odsustvo jednog ili nekoliko igrača neće predstavljati problem. Imaju iskusan, dobar tim. Ovo je veoma bitna utakmica, želimo da se odvojimo na tabeli od Kluža. Ne mislim da je ovo presudan meč, ima još mnogo utakmica“, rekao je Petrea, prenosi Digisport.

RUMUNIJA 1 – 28. KOLO

Utorak

Krajova - UTA Arad 2:0 (0:0)

/Nistor 69, Tudori 90+1pen/

Sreda

Vitorul – Kindija 0:0

Četvrtak

Astra – Botošani 1:1 (0:1)

/Montini 79 – Papa 43/

Petak

16.30: (2,75) Voluntari (2,90) Hermanštat (2,90)

19.30: (2,65) FCSB (2,95) Kluž (2,95)

Subota

18.15: (2,65) Pitešti (2,95) Klinčeni (2,95)

20.30: (4,20) Poli Jaši (3,50) Dinamo B. (1,90)

Nedelja

15.00: (1,85) Sepsi Gaz (3,40) Metan Medijaš (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1RumunijaRumunska ligaCFR KlužKlužFCSB

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara