Marlon Tores (©AFP)
Marlon Tores (©AFP)

Šampion zaribao, iskupljenje u Tunji

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.03.21. | 23:04

Kolumbijska Apertura: Amerika iz Kalija ima samo jednu pobedu u novoj sezoni pred gostovanje Patriotasu u gradu blizu Bogote na obroncima Anda

Osam mečeva kolumbijske Aperture i samo devet bodova za Ameriku iz Kalija. Malo za šampiona prošlogodišnje Klausure. Crveni đavoli imaju samo jedan trijumf, i to na gostovanju Čiku, doduše i samo jedan poraz u sezoni. Nekadašnji vicešampion Južne Amerike je majstor za remija. Čak šest ih ima u novom prvenstvu. Ukoliko ne krenu pobednički niz, Amerika bi mogla da ostane i bez plej-ofa. Podsetimo, najboljih osam timova igraju doigravanje za šampiona Kolumbije.

Mladi argentinski sturčnjak Huan Kruz Real je proteklog leta seo na klupu tima iz Kalija i u debitantskoj sezoni ih doveo do titule u Klausuri, ali u 2021. godini ne ide Americi. Najbolji igrač šampiona Klausure je Santijago Moreno, strelac tri gola ove sezone. Imao je i dve asistencije. Od bitnih igrača tu si i Duvan Vergara i Hesus Kabrera, najzaslužniji za titulu krajem prošle godine, kada je u finalu plej-ofa pobeđen Santa Fe. U Kaliju je bilo 3:0 za domaćina, u gostima 2:0 za tim iz Bogote.

Izabrane vesti

Amerika iz Kalija noćas (02.05) igra u gostima protiv Patriotasa u odloženom meču prvog kola. Domaćin je iz grada Tunja koji se nalazi na obroncima Anda, 130 kilometara severoistočno od prestonice Bogote. Tunja je glavni grad oblasti Bojaka, ima oko 170.000 stanovnika i važan je univerzitetski centar u Kolumbiji. Ovaj grad nalazi se na nadmorskoj visini od 2.691 metara i nije lako gostujućim timovima da stignu do bodova.

02.05: (2,85) Patriotas (2,65) Amerika Kali (2,85)

Patriotas je solidan ove sezone, u sredini je tabele i mogao bi da se bori za mesto u plej-ofu. Ima bod više od Amerike pred noćašnji duel. U Tunji su prethodnih kola padali Petrolero i Junior. Domaćin je na svom terenu sakupio sedam bodova u ovogodišnjoj Aperturi.

Prošle sezone u odmeravanju snaga ova dva tima u Klausuri, Amerika je bila ubedljiva, slavila je na stadionu Paskal Gerero sa 3:0. Zanimljivo, da je u prethodnoj deceniji sva četiri meča Patriotsa i Amerike u Tunji završeno bez pobednika. Po dva puta je bilo 1:1 i 0:0. Nema mnogo golova kada igraju ova dva tima. Na četiri od prethodnih pet utakmica bilo je 0-2 pogotka.


tagovi

KolumbijaKolumbija 1PatriotasAmerika Kali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara