Šampionska trka u Hrvatskoj: Dinamo se opet oslonio na svog novog junaka, Rijeku pogurali Pjaca i Pašalić

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 22:16

Goricu dotukao Mirko Marić

Ista meta, isto odstojanje na šest kola pre kraja. Rijeka i Dinamo nižu pobedu za pobedom. I jedni i drugi danas su stigli do sedme u nizu. Zagrepčani su igrali prvi, slavili protiv Lokomotive u gostima (1:0) i nekoliko sati proveli na prvoj poziciji, međutim Riječani su se vrlo brzo vratili tamo gde su od 20. runde, odnosno od trijumfa na Poljudu 28. januara. Četa Željka Sopića imala je problema da probije bunker Gorice, no u nastavku su stvari došle na svoje mesto - 3:0.

Akcija doskorašnjih internacionalaca Marija Pašalića i Marka Pjace načela je goste u 68. minutu, da bi potom na scenu stupio još jedan nekadašnji igrač iz Serije A - Mirko Marić. Iskusni napadač je u 80. minutu duplirao prednost Rijeka, a onda asistirao Brunu Godi za konačnih 3:0.

Izabrane vesti

Modri su se, rezultatski gledano, čak i više namučili, međutim oni su imali sreću da gol postignu nešto ranije. Ponovo je junak bio Sandro Kulenović, strelac u 60. minutu...

Momak koji je u Dinamo došao na 'mala vrata' i dugo čekao na prvenac, polako ali sigurno osvaja srca navijača i postaje ključni faktor u ovoj šampionskoj trci sa Rijekom. Podsetimo, pogodio je protiv Rudeša za 1:0, protiv Osijeka za 1:1, dao je gol Slavenu za 3:2 (u trijumfu 5:2), njegov pogodak slomio je i Goricu... Igrao se 13. minut kada je smestio loptu u mrežu za 1:0, tek kasnije, dva minuta pre kraja Zagrepčani su potvrdili pobedu...

I sad nova odluka, protiv Lokomotive. Za još tri boda! Kad tome dodamo onaj gol Hajduku na Poljudu za finale Kupa, onda je to zaista fantastična statistika neočekivanog junaka Dinamove sezone.

U narednom kolu Rijeka gostuje Lokomotivi, a Dinamo Varaždinu, gde se poslednji put okliznuo - 1:1. Potom u 33. rundi sledi možda i derbi odluke, kada aktuelni šampion dolazi na derbi na Rujevicu.



tagovi

RijekaDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara