Detalj sa meča Venecuela - Ekvador (foto: AFP)
Detalj sa meča Venecuela - Ekvador (foto: AFP)

San o prvom Mundijalu živi: Batistina četa i 52.000 navijača odbranili Monumental

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 01:13

Venecuela pred krcatim tribinama u Maturinu odigrala 0:0 sa Ekvadorom i popela se na drugo mesto tabele južnoameričkih kvalifikacija

Iako su gosti imali inicijativu, iako su već u 5. minutu zatresli mrežu, fudbaleri Venecuele uspeli su da odole napadima Ekvadora i remijem 0:0 popnu se na drugo mesto južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine. Tek je peto kolo od ukupnih 18, ali u Venecueli uveliko maštaju o prvom učešću svoje reprezentacije na nekom Mundijalu.

Pred maksimalno popunjenim tribinama stadiona Monumental u Maturinu, kapaciteta 52.000 gledalaca, izabranici argentinskog trenera Fernanda Batiste odigrali su vrlo disciplinovano i borbeno, te su uspeli da neutrališu gostujuće napadače predvođene mladim Kevinom Rodrigezom iz belgijskog Union Sen Žiloaza. Tako je prvi put posle 32 susreta duel ovih selekcija završen bez golova!

Izabrane vesti

Kako je vreme odmicalo odbrana domaćih postajala je sve čvršća, a samim tim i utakmica sve dosadnija, ali početak je mogao da bude košmaran za Venecuelance. Posle prekida u 5. minutu Vilijam Pačo uspeo je da matira Rafaela Roma, ali je brzo reagovala VAR soba i nakon nekoliko minuta gledanja snimka procenila da u situaciji koja je prethodila golu nije bilo igranja rukom, ali jeste ofsajd. Pogodak ekvadorskog štopera iz redova Ajntrahta je poništen, a gosti su samo još jednom do kraja utakmice uspeli ozbiljno da zaprete. Bilo je to pet minuta po povratku sa odmora kada je Mojzes Kaisedo ukrao loptu protivničkom igraču i probao lobom sa distance da iznenadi golmana Venecuele, ali nije bio dovoljno precizan. Lopta je otišla malo preko prečke.

Domaćini su mnogo veću pažnju posvetili odbrani svog gola nego napadima na protivnički, što i jeste njihov stil igre (u dosadašnjih pet mečeva dali su pet, a primili dva gola), ali su u finišu meča uspeli par puta da se nađu u potencijalno dobrim napadima, međutim, bez konkretnog učinka u završnici.

Vredno pomena je i to da je ovo bio jubilarni 130. meč za Tomasa Rinkona, koji je ulaskom u igru nekoliko minuta pre kraja postao igrač sa najviše nastupa za reprezentaciju Venecuele. Uspeo je iskusni vezista da učvrsti igru svog tima i obezbedi ekipi da mirno dočeka kraj meča.

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL – 5. KOLO

Četvrtak

Bolivija – Peru 2:0 (1:0)

/H. Vaka 20, R. Vaka 87/

Venecuela – Ekvador 0:0

Petak

Argentina - Urugvaj u toku

Kolumbija - Brazil u toku

01.30: (1,85) Čile (3,50) Paragvaj (5,00)

***kvote su podložne promenema



tagovi

Južna Amerikakvalifikacije za svetsko prvenstvoreprezentacija Venecuelereprezentacija EkvadoraTomas Rinkon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara