Sankt Galen se oporavio od katastrofe: Zvezda se i dalje nada...

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.06.20. | 17:49

Slavlje protiv Tuna – 3:2

Sankt Galen je uspeo da se oporavi od teškog poraza od Ciriha, i trijumfom nad Tunom (3:2), odgovori na izazov Jang Bojsa. Ekipa čiji član je bivši štoper Crvene zvezde Milan Vilotić ponovo se na liderskoj poziciji izjednačila sa Bojsima i najavila nastavak mrtve šampionske trke... Crvena zvezda, dakle, još može da se nada da će Sankt Galen prvi proći kroz cilj i na taj način pogurati srpskog prvaka u društvo povlašćenih timova u potencijalnom treće kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Sa druge strane Partizan će navijati za Jang Bojs, pošto bi ga titula tima iz Berna približila statusu nosioca u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ne bi bilo iznenađenje da se o svemu odluči u poslednjem kolu koja je na programu drugog avgusta. Do tada će Sankt Galen morati da ima kontinuitet. Danas smo, za razliku od meča protiv Ciriha, videli lepšu stranu tima za koji navijaju zvezdaši. Posebno u uvodsnoj fazi meča.

Izabrane vesti

Odlično prvo poluvreme odigrao je Sankt Galen. Praktično, domaćin je pobedu osigurao posle 13 minuta. Toliko im je bilo potrebno da stignu do kapitalna dva gola prednosti. Prvo je posle kornera i rikošeta u šesnestercu gostiju, loptu u mrežu Tuna zakucao Silvan Hefti. Ništa se u tim trenucima nije pitao Tun. Svedočio je o tome i pogodak vrlo raspoloženog Sedrika Itena... Ubrzo se pogodio i Kintila.

Mogao je Sankt Galen da poradi na gol razlici, jer je taj parametar najvažniji ukoliko su timovi bodovnbo izjednačeni. Međutim, domaćin je stao i dozvolio Tunu da dođe do dva počasna gola. Sankt Galen nije ugrozio trijumf, pošto se drugi put mreža domaćeg golmana zatresla u četvrtom minutu sudijske nadokande.

Bazel se mučio protiv Siona. Otpor gostiju skršio je tek u finišu kada su pogađali Kemal Ademi i Kampo. Pre meča od kluba se oporstio bivši reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović, kome je istekao ugovor sa jednim od najvećih klubova Švajcarske 

ŠVAJCARSKA 1 - 26. KOLO

Subota

Lucern - Servet 2:2 (0:2)

Jang Bojs - Ksamsks 6:0 (4:0)

Nedelja

Bazel - Sion 2:0 (0:0)

Sankt - Galen - Tun 3:2 (3:0)

Cirih - Lugano 1:0 (0:0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Sent Galen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara