Šansa za vaskrsenje i Lintine prve bodove u sezoni

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.08.22. | 11:48

Mladost GAT bez mnogo izbora protiv Napretka

Mnogo težak period za novjalije u Mozzart Bet Superligi... Ekipa Mladosti GAT pre par dana je pred svojom publikom poražena od Novog Pazara (1:2), čime su upisali šesti ovosezonski poraz, a čak peti u nizu. Novosađani za bodove ne znaju više od mesec dana, kada su odigrali protiv Voždovca u gostima bez golova. Nije lako ni strategu „gatovaca“ Aleksandru Linti, posle dva poraza na startu dok je bio trener Radnika, zabeležio je sva četiri kao šef stručnog štaba novosadske Mladosti. Ipak, u taboru novaljija u elitnom rangu vlada optimizam, pa veruju da bi crni niz mogli da prekinu danas u Kruševcu, gde gostuju ekipi Napretka (18.30, TV Arena sport 1).

Posle Kruševca, Novosađani se sele još južnije, u Niš, gde ih čeka gostovanje ekipi Radničkog. Reč je o dva teška meča u kratkom vremenskom periodu, koja mogu promeniti mnogo toga.

Izabrane vesti

Međutim, nisu Novosađani toliko loše izgledali na terenu kao što to pokazuju rezultati. Imali su momente kada su bili bliži pobedi (recimo protiv Partizana), ali je nedostajalo i pomalo sreće u pojedinim trenucima. Ni raspored im nije išao na ruku, igrali su protiv TSC-a, Čukaričkog, Vojvodine, Partizana, odnosno ekipa koje pretenduju za sam vrh tabele, ali i protiv najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg dela Mozzart Bet Superlige, sa Javorom i prvenstveno Novim Pazarom, koji je nanizao čak pet trijumfa.

Prema analizi renomiranog Centra za studije sporta (CIES), upravo su Napredak i Mladost GAT glavni kandidati za selidbu u niži rang. Linta je već rekao da je neozbiljno da se bavi tim prognozama, ali jasno je da će tim koji bude poražen napraviti ozbiljan korak unazad, bez obzira što preostaje mnogo kola do kraja šampionata. Nerešen rezultat teško bi zadovoljio ijednu stranu. Tome u prilog svedoči izjava stratega Čarapana Dušana Đorđevića, koji je istakao da je ovaj duel za njega finale Svetskog prvenstva. Zato ovaj okršaj pod Bagdalom ima veliku težinu i mogao da bi da bude vaskrsenje za jedan od timova sa dna tabele, koji su u velikoj rezultatskoj krizi.

Mladi ofanzivac Novosađana, koji je stigao na pozajmicu iz Crvene zvezde, Andrija Radulović u prošlom kolu protiv Pazaraca postigao je svakako jedan od najlepših golova ove sezone Mozzart Bet Superlige. Poručuje da mu taj pogodak daje dodatan vetar u leđa i da očekuje da se već danas njegov tim trgne iz sna.

„Znamo da su u negativnoj seriji, ali idemo u Kruševac sa verom da ćemo protiv Napretka popraviti skor i potom nastaviti u dobrom ritmu. Smatram da je posebno važno da uđemo u utakmicu kako treba. Napredak je takođe kao i mi u lošem ritmu, ali mislim da od ovog meča počinjemo da meljemo“, optimističan je u najavi utakmice bonus igrač novosadske Mladosti Andrija Radulović.

Kada je reč o kadrovskoj situaciji, stručni štab Mladosti neće moći da računa na ofanzivca Iliju Babića, koji je povređen. Svi ostali igrači konkurisaće za tim, a strateg novosadske ekipe Aleksandar Linta najavio je da će biti dosta promena sastava u naredna dva meča, kako bi ekipa bila što rasterećenija zbog gustog rasporeda.

S druge strane, Čarapani će biti oslabljeni jer ne mogu računati na napadače Bojana Čečarića, koji je još uvek povređen, kao i na novajliju Nebojšu Bastajića, koji je zaradio crveni karton u prošlom kolu.

Pred ovaj okršaj, Napredak je na poslednjem mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda dok Mladost GAT ima četiri boda, ali i utakmicu više od Čarapana.

MOZZART BET SUPERLIGA - 9.kolo

Utorak

16.30: (2.25) Novi Pazar (3.20) Spartak Subotica (3.35)

18.30: (2.05) Napredak (3.35) Mladost GAT (3.80)

18.30: (1.58) Vojvodina (3.90) Radnički Niš (6.25)

Sreda

16:30: (2.10) Javor (3.45) Kolubara (3.50)

16.30: (1.70) Voždovac (3.70) Radnik (5.20)

18.30: (1.58) TSC (3.90) Radnički (6.25)

20.00: (3.25) Partizan (3.20) Crvena zvezda (2.45)

Četvrtak

18.00: (1.53) Čukarički (4.10) Mladost (6.50)



tagovi

Andrija RadulovićAleksandar Linta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara