©Reuters
©Reuters

Santa Klara bi da piše istoriju

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.05.21. | 12:49

Klub iz Ponta Delgade je vrlo blizu toga da ostvari najbolji rezultat u istoriji kluba

Šampionska trka u Portugaliji se polako privodi kraju, Sporting je na dva boda od titule. Sa druge strane tabele, veoma je zanimljivo u borbi za opstanak, ali bi moglo da postane i jako interesantno u borbi za izlazak na evroscenu. Santa Klara je nadomak najboljeg učinka u istoriji, večeras gostuje u Famalikau i trijumfom bi nastavila da vrši pritisak na šestoplasirani Gimaraes, u borbi za plasman u Konferencijsku ligu (20.00).

20.00: (2,25) Famalikao (3,20) Santa Klara (3,35)

Izabrane vesti

Vratila se Santa Klara u Primeiru 2018. godine, posle 15 godina tumaranja po nižim rangovima. Uspela je da opstane u eliti, izvesno je da će to učiniti i ovog puta, ali bi mogla da napravi i iskorak. Prošle sezone je trener Žoao Enrikes osvajanjem devetog mesta uz 43 sakupljena boda ostvario najbolji rezultat kluba u istoriji portugalskog prvenstva. On je otišao u Vitoriju Gimaraes, gde se nije najbolje snašao (početkom aprila ostao bez posla), a njegov naslednik Danijel Ramos preti da nadmaši taj učinak.

Asoreanosi su osmi na tabeli, sa 37 bodova, pet manje od Gimaraesa uz utakmicu manje. Do kraja sezone imaju u igri još 12 bodova, videćemo da li će Ramos uspeti da ispiše istoriju, kao i da li će omogućiti klubu iz Ponta Delgade da izađe na evroscenu i zaigra u premijernom izdanju Lige Konferencija.

Rezultati u poslednje vreme ipak nisu sjajni, Santa Klara je u minulih pet kola osvojila pet od mogućih 15 bodova (pobeda i dva remija). Posle ubedljive pobede nad prežaljenim Nasionalom (5:1), izgubila je od Gimaraesa i Benfike, a remizirala sa Moreirenseom i Boavistom.

Famalikau sa druge strane predstoji borba za opstanak. Ima 31 bod, dva više od Boaviste koja je prva ispod crte i večeras dočekuje Tondelu (22.15). Poput Santa Klare osvojio je pet od mogućih 15 bodova na poslednjih pet utakmica, savladao je Žil Visente, po bod uzeo protiv Sportinga i Tondele, a praznih šaka ostajao u susretima sa Portimonenseom i Portom.

22.15: (1,85) Boavista (3,50) Tondela (4,40)

Sredinom januara Famalikao je slavio kao gost (2:1), dok su prethodne sezone obe ekipe upisale po trijumf u međusobni duelima. Pre toga su se ova dva sastava sastajala u drugom rangu i kupovima. Na 11 zvaničnih mečeva Santa Klara ima sedam pobeda, Famalikao četiri, što znači da nikada nisu remizirali.

U domaćem sastavu se nadaju da bi Ruben Vinagre mogao da se nađe na terenu, opravio se od povrede, ali je pitanje da li je još spreman da izađe na teren, dok će zbog povrede meč propustiti i bivši igrač Crvene zvezde Srđan Babić, dok bi Andrija Luković mogao da se nada šansi sa klupe. Sa druge strane van stroja je i definitivno vezista Romao.

Portugalsku ligu možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMEIRA - 31. KOLO

Sreda

Braga - Fereira 1:1

/Galeno 78 - Žoao Pedro 26/

Maritimo - Žil Visente 0:1

/Lino 34/

Rio Ave - Sporting 0:2 (0:1)

/Gonsalves 34, Paulinjo 63/

Četvrtak

Moreirense - Nasional 2:2 (0:1)

/Ferarezi 61, Andre Luis 80 - Soares 42 ag, Rošez 74/

Belenenses - Portimonense 1:0 (1:0)

/Kasijera 45+3/

Benfika - Porto 1:1 (1:0)

/Everton 23 - Uribe 75/

Farense - Gimaraes (u toku)

Petak

20.00: (2,25) Famalikao (3,20) Santa Klara (3,35)

22.15: (1,85) Boavista (3,50) Tondela (4,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraFamalikaoSanta KlaraSrđan BabićAndrija Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara