(©Reuters)
(©Reuters)

Santi Kazorla pravi dar-mar u Kataru, smeši mu se laskavo priznanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.02.21. | 14:46

Sa 11 golova i 10 asistencija najzaslužniji je za to što će Al Sad vratiti pehar namenjen šampionu u svoje vitrine

Santi Kazorla i Ćavi Ernandez kao nekada u zlatnom periodu Crvene furije. Dok legenda Barselone pravi prve samostalne korake u trenerskom poslu i peče zanat, glavna uzdanica mu je nekadašnji saigrač iz španske reprezentacije. Skrasio se Santi Kazorla na zalasku karijere u katarskom Al Sadu, povukao je Ćavi veze, iskoristio višedecenijsko poznanstvo i sada je Al Sad na korak do titule, a Santiju Kazorli se smeši nagrada najboljeg igrača katarskog prvenstva.

Šampionsko zvanje se ne dovodi u pitanje, Al Sad ima ogromnih 13 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Al Duail pet kola pre kraja. Šampanjac je stavljen da se hladi posle pobede nad Al Arabijem. Jedan trijumf deli Ćavija, Kazorlu i drugove od osvajanja titule, a Santi Kazorla bio je čovek odluke protiv Al Arabija.

Izabrane vesti

Golovima Bagdada Baunedja i Santija Kazorle Al Sad je srušio Al Arabi (3:2) i stavio jednu šaku na pehar. Posle velikih problema sa povredama koje su ga pratile kroz čitavu karijeru, Santi Kazorla je pronašao sebe u pustinji i podsetio se na period kada mu operacije nisu seckale karijeru. Saradnja sa Ćavijem se može okarakterisati kao plodonosna, karijera je produžena, a u sezoni na izmaku Santi Kazorla je postigao 11 i namestio 10 golova.

Igra Al Sada zasnivala se na onome što uradi Santi Kazorla i potpunoj slobodi koju je nekadašnji igrač Arsenala, Viljareala i Malage dobio. U 36. godini Kazorla je bio neuhvatljiv, izgradio je odličan odnos sa saigračima i lako pridobio naklonost navijača. Akram Afifi i Jasin Ibrahimi su mu najveći konkurenti u bici za titulu najkorisnijeg igrača u katarskom šampionatu, ali s obzirom na to kakva ga reputacija prati i da će Al Sad postati šampion, malo je verovatno da priznanje neće završiti u Santijevom naručju.



tagovi

ĆaviSanti Kazorla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara