Robinjo iz vremena u Bašakšehiru (©Reuters)
Robinjo iz vremena u Bašakšehiru (©Reuters)

Santos raskinuo ugovor s Robinjom zbog ružne prošlosti

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.10.20. | 09:28

Brazilac je u Italiji pravosnažno osuđen zbog silovanja devojke, ali je u toku žalbeni postupak

Brazilski fudbaler Robinjo ipak neće dobiti mogućnost da karijeru završi u svom matičnom klubu Santosu! Kako je objavljeno na zvaničnom klupskom sajtu, ugovor je sporazumno raskinut posle strahovitog pritiska javnosti zbog Robinjovih grehova iz prošlosti.

Robinjo je u Italiji pravosnažno osuđen na devet godina zatvora još 2017. zato što je sa više ljudi silovao devojku albanskog porekla. Ovaj nemili događaj vuče korene iz 2013. godine, a sve se dogodilo u jednom milanskom noćnom klubu. Pošto je u toku žalbeni postupak Santos je sporazumno raskinuo ugovor s nekadašnjom zvezdom fudbala pod izgovorom “da se Robinjo fokusira isključivo na odbranu časti“.

Izabrane vesti

Robinjov povratak u Santos, klub u kojem je napravio prve fudbalske korake i gde se vinuo u oblake, uzburkao je strasti u Brazilu kao malo šta poslednjih godina. Navijači su pozdravili njegovu odluku da ne opterećuje klupski budžet, već da mu mesečna plata bude oko 1.500 reala ili oko 225 evra, što je malo iznad minimalca u Brazilu, ali je uz njega stigao i negativni publicitet zbog pomenutih repova prošlosti.

Pre samo nekoliko dana Santos je ostao bez važnog sponzora, kompanije Ortoprajd koja je raskinula saradnju kako bi se ujedinila sa žrtvama silovanja širom planete, a prvenstveno ženama. Ovaj potez sa sobom je povukao niz događaja, gde su i ostali sponzori zapretili odlaskom ako Robinjo ostane u klubu.

Robinjo je na prelazu dva milenijuma bio viđen kao najveće fudbalsko čudo tog vremena. Iz Santosa je otišao direktno u Real Madrid 2005. godine za 24.000.000 evra, ali nikada nije ispunio očekivanja. Mančester Siti ga je otkupio tri godine kasnije za 43.000.000 evra, ali je u januaru 2010. otpremljen na pozajmicu u Santos jer jednostavno nije igrao ni blizu onoga što se očekivalo. Siti je uspeo da povrati deo novca istog leta prodajom u Milan za 21.000.000 evra. Tamo se zadržao četiri godine pre nego što je opet poslat na privremeni rad u Santos. Ubrzo kreće totalni sunovrat njegove karijere te epizode u klubovima poput Guangdžou Evergrande, Atletiko Mineiro i Sivaspor, da bi u januaru prošle godine stigao u Bašakšehir s kojim je na kraju postao šampion Turske! Želja mu je bila da poslednje nastupe zabeleži kao igrač Santosa, ali od toga neće biti ništa...



tagovi

SantosRobinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara