Rajan, fudbaler Šapekoensea (©Reuters)
Rajan, fudbaler Šapekoensea (©Reuters)

Šapekoense ispao iz elite, a preti mu nova selidba u niži rang

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.06.22. | 23:05

Brazilska Serija B: Zeleni iz Šapeka noćas (02.30) dočekuje Krisijumu u 12. kolu

Brazilska Serija B protiče zasad u dominaciji Kruzeira, koji je zaseo na čelo i mogao bi da se vrati u elitni rang posle dve godine tavorenja. I druga dva giganta, nekadašnji šampioni Južne Amerike, Vasko i Gremio, su u vrhu, dok je najneprijatnije iznenađenje sezone Šapekoense.

Zeleni iz Šapeka su prošle godine bili ubedljivo poslednji u Seriji A, a ne cvetaju im ruže ni u drugom rangu takmičenja u zemlji fudbala. Posle 11 kola su na tek 16. mestu, prvom iznad crte. Čak šest remija ima nekadašnji član najboljeg društva, uz dve pobede i poraza.

Izabrane vesti

Šapekoense noćas (02.30) dočekuje Krisijumu, povratnika u drugi rang takmičenja. Popularni Šape je najgori domaćin u ligi. Na četiri meča je osvojio samo dva boda i postigao jedan gol za 360 minuta. Krisijuma je solidna na devetom mestu, mada daje naznake pada jer je poražen na dve od tri poslednje utakmice.

02.30: (2,40) Šapekoense (2,80) Krisijuma (3,25)

Krisijuma nije pobedila narednog rivala na Areni Konda 14 godina. Ovi timovi igraju u istom lokalnom šampionatu. Prošle sezone su igrali dvaput u prvenstvu Katarinensea, a Šape je osvojio četiri boda. Dobio je u gostima sa 1:0, dok je na svom terenu bilo 1:1. Brazilska Serija B je poznata po malom broju golova. Pada nešto više od 1,5 gola po meču. Na pet poslednjih utakmica ovih timova dolazio je tip 0-2. Kvota u Mozzartu da će i noćas u Šapeku biti dva gola ili manje je 1,41.

Lionel Mesi se vraća u Barselonu – kvota u Mozzartu je 8,00. Pogledajte kompletnu ponudu za letnji prelazni rok.

Domaćin je na 10 mečeva postigao samo šest golova, mada nije ni primio mnogo pogodaka, samo pet. Polovinu golova za Šapekoense postigao je Mateus Bjanki. Kod gostiju tri puta je mrežu rivala zatresao Marselo Ermes, dok je dva gola delo je Markinjosa Gabrijela. Najpoznatiji igrač ovog kluba je Renan Brešan, iskusni vezista koji ima i beloruski pasoš. On je igrao za BATE Borisov, a branio je boje i Alanije, Astane, APOEL-a iz Nikozije i portugalskog Čavesa.

23.55: (2,45) Sampajo Korea (3,00) Nautiko (2,95)


tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 2ŠapekoenseKrisijuma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara